695 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 17 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

695 ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα. Το 56% είναι άντρες, με τις ηλικίες από 18-64 ετών να αντιπροσωπεύουν το 75% των περιπτώσεων. 
Οι νεκροί ανέρχονται στους 17 σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του επικεφαλούς λοιμοξιολόγου κ. Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ σύμφωνα με τα μαθηματικά επιδημιολογικά μοντέλα τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 8.000- 10.000. 14 ασθενείς νοσηλεύονται, 35 εκ των οποίων στις ΜΕΘ με μέση ηλικία τα 68 έτη. 29 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.
Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα, το 50% όσων βρίσκονται διασωληνωμένοι, αναρρώνουν πλήρως.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού όπως είπε η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες. Διευκρίνησε πως εάν κάποιος εργαζόμενος δεν οδηγεί και τον πηγαίνει άλλος στη δουλειά του, ο εργοδότης θα πιστοποιεί τον οδηγό του αυτοκινήτου. Στο αυτοκίνητο επίσης, ένας γονέας μπορεί να έχει δύο ανήλικα παιδιά. Το δημόσιο θα δέχεται κόσμο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο κατόπιν ραντεβού. Οι διανομείς χρειάζονται ημερήσιο δελτίο αποστολής και βεβαίωση εργοδότη. Για τους δημοσιογράφους θα πρέπει να αναγράφεται το είδος του ρεπορτάζ που καλύπτουν στο έγγραφο το οποίο δίνεται από τον εργοδότη, για τα φορτηγά τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή δελτίο κίνησης.

Σχόλια