ΕΦΘΑΣΑΝ 5 ΤΟΝΟΙ ΧΛΩΡΟΚΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Έφθασαν οι πέντε τόνοι χλωροκίνης που εξασφάλισε η Ελληνική κυβέρνηση από την Ινδία, πριν λίγο με διαβαθμισμένη πτήση της Aegean, ώστε να δημιουργηθεί στοκ. Τα σκευάσματα που δημιουργούνται από την ουσία αυτή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχουν δώσει ελπίδες για την βοήθεια των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Στη Γαλλία, ο γνωστός καθηγητής Λοιμωξιολογίας Ντιντιέ Ραούλ που χορήγησε υδροξυχλωροκίνη, (λιγότερο τοξική εκδοχή της χλωροκίνης), σε 24 ασθενείς ανακοίνωσε ότι σε έξι από αυτούς μειώθηκε το ιικό φορτίο. Αλλά τα στοιχεία ακόμα είναι ανεπαρκή για να χορηγηθεί σε ασθενείς με σοβαρή έως κρίσιμη νόσο COVID-19.
Το Γαλλικό εθνικό ινστιτούτο υγείας και ιατρικής έρευνας INSERM, προχώρησε σε πανευρωπαϊκή μελέτη, με δείγμα πάνω από 3.000 ασθενείς.

Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεσμεύουν ποσότητες χλωροκίνης και υδροξυχλωροκίνης για να προχωρήσουν σε κλινική έρευνα, αλλά και για άμεση χορήγηση σε ασθενείς θετικούς στον κορονοϊό, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο. 

Ο Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος αμερικανός ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες και σύμβουλος του Λευκού Οίκου, ανέφερε πως οποιαδήποτε θεραπεία πρέπει να υποβάλλεται σε δοκιμές, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της χρήσης της.
Το νοσοκομείο Μπάνερ σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι η χλωροκίνη, δεν πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα για τη θεραπεία ή την πρόληψη του ιού SARS-CoV-2. 

Σχόλια