ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ 

Οι πληροφορίες είναι έγκυρες. Δακρυγόνα χειρός δίνουν Τούρκοι στρατιωτικοί σε μετανάστες. Πάνω στα δακρυγόνα αναγράφεται: Προσοχή. Πρόκειται για στρατιωτικό πολεμοφόδιο. Διανεμήθηκε προς της Jandarmaya. Είναι η στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας.

Επεισόδια έντασης έχουμε αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο μεθοριακό σταθμό των Καστανιών στον Έβρο με άγριο πετροπόλεμο. Οι τούρκοι βάζουν εμπροσθοφυλακή ακραίους ισλαμιστές που φωνάζουν Αλλάχ Ακμπάρ. Η κατάσταση είναι τεταμένη με τις Ελληνικές δυνάμεις αστυνομίας και στρατού να ενισχύονται συνεχώς στην περιοχή του Έβρου αλλά και οι περιπολίες από Ελληνικής πλευράς στο Αιγαίο είναι συνεχείς.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και αυτή τη νύχτα, όλοι αυτοί που συγκέντρωσε η Τουρκία στα σύνορα, υποκινούμενοι από το επίσημο κράτος της γειτονικής χώρας, θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα.
Κατά μήκος της όχθης του ποταμού περιπολούν δυνάμεις του Ελληνικού στρατού, με εντολή να μην αφήσουν να περάσει κανείς λαθραία, ενώ τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού, ενισχύουν τις αστυνομικές δυνάμεις στις Καστανιές.

Σχόλια