ΕΙΧΑΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΕΔΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΙΔΗΣ

ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ

Πριν από λίγους μήνες, (Νοέμβριος 2019), οι δηλώσεις του αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Θάνου Ντόκου, ότι οι ιδέες περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου μπορούν να συζητηθούν υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης οριοθέτησης (υφαλοκρηπίδας), μέσω προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο, δεν ήταν τυχαίες, αφού είναι γνωστές και οι απόψεις της Ντόρας Μπακογιάννη ότι πάση θυσία πρέπει να τα βρούμε στο Αιγαίο, συμφωνώντας με το  το νεοοθωμανικό καθεστώς Ερντογάν, αλλά και <<τα ανταλλάξιμα>>  του κ. Δένδια, ο οποίος ξέχασε ότι η θέση της Ελλάδας, όλων ανεξαιρέτως των ελληνικών κυβερνήσεων, μέχρι πρόσφατα ήταν ότι οποιαδήποτε συνεργασία με την Τουρκία στο Αιγαίο προϋποθέτει τη δέσμευση της Άγκυρας στη διεθνή νομιμότητα. Το οποίο σημαίνει να αναγνωρίσει τα όρια της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας και μετά τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, που θέσπισε την έννοια της ΑΟΖ, έχουμε τώρα νέο <<φέσι>> στο κεφάλι μας. Τον βουλευτή Δημήτρη Καιρίδη.
Ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Καιρίδης σε δηλώσεις του σε εκδήλωση που οργάνωσε το <<Δίκτυο>> της κα Άννας Διαμαντοπούλου και παραβρέθηκαν και οι πρέσβεις των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Τουρκίας, μεταξύ των άλλων ανέφερε: Η Τουρκία ως παράκτιο κράτος στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, έχει δικαιώματα. Ίσως όχι αυτά που πιστεύει, αλλά έχει δικαιώματα.
Όταν πήρε το λόγο ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, ανέφερε, ότι η Άγκυρα δεν γίνεται να αποκλειστεί από την ενεργειακή εξίσωση της Μεσογείου και αποκήρυξε ως παράνομες της οριοθετήσεις ΑΟΖ στις οποίες έχει προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία. Για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα έργο που δεν βγάζει κανένα νόημα από εμπορική σκοπιά, την ώρα που η Τουρκία τάσσεται κατά τρόπο αποφασιστικό υπέρ μιας δίκαιης και νόμιμης κατανομής των ενεργειακών αποθεμάτων της Μεσογείου, όπως είπε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, λέγοντας ότι η Τουρκία μπορεί να γίνει ενεργειακό σταυροδρόμι λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Και πρότεινε να προσκληθεί και η Άγκυρα στο EastMed.

Σχόλια