ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΠΑΤΡΙΟΤ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΡΩΣΩΝ

ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΤΡΙΟΤ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΣΤΗΝ ΙΝΤΛΙΜΠ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ
Μετά από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ιντλίμπ, όπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr, ήρθε και μια έκτακτη κίνηση από την Τουρκία. Αναφέρεται πως η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ αντιαεροπορικά συστήματα Πάτριοτ, για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες επιθέσεις από την Ρωσία.

Το Bloomberg σε είδηση που στηρίζει σε ανώτατο αξιωματούχο της Άγκυρας, αναφέρει πως η Τουρκία για να αντιμετωπίσει τις δυνητικές επιθέσεις του συριακού στρατού που θα έχουν την αεροπορική στήριξη της Ρωσίας, ζήτησε από τις ΗΠΑ συστήματα αεράμυνας Πάτριοτ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο ζήτησε να τοποθετηθούν δύο συστοιχίες Πάτριοτ στα ΝΑ σύνορα.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες περισσότεροι από 10 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ. Η Άγκυρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει F-16 για να χτυπήσει μονάδες του Άσαντ στην Ιντλίμπ, αν οι ΠΑΤΡΙΟΤ είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Hatay, στα σύνορα της Τουρκίας για να παράσχουν προστασία.

ΣΙΩΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟ ΗΠΑ

Σύμφωνα με την δήλωση του αξιωματούχου που μίλησε στο Bloomberg, η Άγκυρα το αίτημα αυτό το έθεσε στον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο για την Συρία Τζέιμς Τζέφρι την περασμένη εβδομάδα. Οι ΗΠΑ ακόμη δεν απάντησαν σε αυτό το αίτημα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η Άγκυρα ζητώντας από τον σύμμαχο στο ΝΑΤΟ τους Πάτριοτ, δεν πιστεύει πως πρέπει η ίδια να κάνει κάποια παραχώρηση.

Σχόλια