ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Οι εμμονές του Ερντογάν φέρνουν σημαντικές απώλειες. Η Οθωμανική αυτοκρατορία όχι μόνο δεν θα αναβιώσει αλλά άρχισε όπως όλα δείχνουν η αντίστροφη μέτρηση για την Τουρκία. 
Σήμερα η Άγκυρα επιβεβαίωσε πως ο Διοικητής των ΤΕΔ έπεσε νεκρός μετά το χτύπημα του Εθνικού Στρατού στο λιμάνι της Τρίπολης πριν μία εβδομάδα, την ώρα που ο Χαφτάρ δείχνει όλο και πιο δυνατός.

Στο μεταξύ ρωσικά μαχητικά στη Συρία βομβαρδίζουν συνεχώς, ανοίγοντας διόδους  για την προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ. Σήμερα το μεσημέρι η ρωσική αεροπορία έπληξε τουρκικό φυλάκιο ανατολικά του Ιντλίμπ, όπως ανέφερε ρωσική πηγή, ενώ οι Τούρκοι προσπάθησαν να καταρρίψουν ρωσικό μαχητικό στην ίδια περιοχή με φορητό αμερικανικής κατασκευής βλήμα Stinger, χωρίς όμως να βρουν στόχο. 
Η Συρία έχει ήδη τοποθετήσει βαλλιστικούς πυραύλους Scud, οι οποίοι σημαδεύουν τα τουρκικά στρατεύματα και φιλότουρκους αντάρτες. Η Συρία διαθέτει εκατοντάδες πυραύλους Scud που προμηθεύτηκε από το Ιράν και τη Β. Κορέα. Η εμβέλεια τους μπορεί να φτάσει και τα 700 χλμ, ενώ διαθέτουν κεφαλές υψηλής ακρίβειας.

Σήμερα είχαμε και νέα εξέλιξη, αφού ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Al Nayrab και στα περίχωρα του Jabal Αl Zawiya, σύμφωνα με συριακά μέσα.

Σχόλια