ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΕΒΡΟΥ

ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ 
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εκτός λειτουργίας τέθηκε το τελωνείο στις Καστανιές του Έβρου, καθώς μεγάλος αριθμός πολιτών διαφόρων εθνικοτήτων έχει συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά με σκοπό να περάσει στη χώρα μας. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες αναμένεται να ενισχυθούν.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες από τη στιγμή που η Τουρκία άνοιξε τα σύνορα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν προς την Ελλάδα. Η Ελληνική πλευρά διαμηνύει πως έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα, με την Ελληνική αστυνομία και τους συνοριοφύλακες στην περιοχή του Έβρου να έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό μετά το πρωινό περιστατικό με τους 300 περίπου αλλοδαπούς που επιχείρησαν να περάσουν από την Τουρκία στη χώρα μας, μία προσπάθεια η οποία τελικά απετράπη.
Στο μεταξύ έχουν δοθεί εντολές να αυξηθούν οι περιπολίες ιδιαίτερα το βράδυ, ενώ θερμικές κάμερες θα προσπαθούν να εντοπίσουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση σημειωθεί στην περιοχή.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Η Βουλγαρία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία, αφού μετανάστες από την Τουρκία άρχισαν να κινούνται προς τη μεθόριο, όπως ανακοίνωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Έχουμε πληροφορίες για συνωστισμό είπε, γι αυτό ενισχύουμε στο μέγιστο τους ελέγχους στα σύνορα, συνέχισε ο Μπορίσοφ στη διάρκεια κυβερνητικής διάσκεψης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχόλια