ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ F-16 ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στη Λιβύη, εξαιτίας της έλλειψης και της απομάκρυνσης πολλών πιλότων μετά την προσπάθεια πραξικοπήματος το 2016, γράφει η λιβυκή εφημερίδα Libya Akhbar.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Μάικλ Πεκ, ειδικός στις αμυντικές υποθέσεις, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό Νάσιοναλ Ίντερεστ και έχει τίτλο «Πώς μια χώρα κατέστρεψε τη δική της αεροπορία», αναφέρει ότι με τη φυλάκιση και την απόλυση πιλότων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας δεν υπήρξαν μόνο υλικές απώλειες, αλλά η Τουρκία  σπατάλησε τεράστιους πόρους του τουρκικού στρατού.
Η τουρκική πολεμική αεροπορία έχασε περισσότερους από 300 πιλότους μαχητικών αεροσκαφών για πολιτικούς λόγους, ένα γεγονός που έκανε την ηγεσία να αρχίσει να αναζητά νέους πιλότους για να καλύψει το έλλειμμα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν το αίτημα της Άγκυρας και δεν έστειλαν εκπαιδευτές για την κατάρτιση νέων πιλότων.
Ο Μάικλ Πεκ αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι η Τουρκία άρχισε να εκπαιδεύει η ίδια πιλότους, αλλά αυτό δεν κατάφερε να καλύψει την έλλειψη και για αυτό αποφάσισε να ανακαλέσει απόστρατους, απειλώντας τους ότι θα ανακαλέσει τις άδειες τους στην πολιτική αεροπορία που ήδη εργάζονταν.
Για αυτό το λόγο, όσον αφορά τη Λιβύη, ο Ερντογάν θα καταφύγει στη λύση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων με Τούρκους χειριστές.

ANΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ
echedoros-a.gr
libyaakhbar.com

Σχόλια