ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΑΛΛΙΑ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΜΑΚΡΟΝ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Όπως αφήνουν να διαρρεύσει καλά πληροφορημένες πηγές, την ώρα που Γαλλικό πυρηνικό υποβρύχιο συνοδεύει το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, μαζί με την Ελληνική Φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ στην Αν. Μεσόγειο πρός αποτροπή ενεργειών εις βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας από την Τουρκία, η ένταση στην περιοχή αυξάνεται, με την ΕΕ και την Διεθνή κοινότητα πρός το παρόν να σιωπούν. 

Στην περιοχή που διεκδικεί ο Ερντογάν, με το παράνομο μνημόνιο συνεργασίας της Άγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης, Ελληνική αεροναυτική δύναμη σε συνεργασία με το Γαλλικό ναυτικό, θα προχωρήσουν σε σειρά ασκήσεων. Όπως αναφέρει η Realnews, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle που διαθέτει 18 αεροσκάφη τύπου Rafale, δύο μαχητικά E-2C Hawkeye, δύο ελικόπτερα Dauphin και ένα NH90 NFH, μαζί με τη μάχιμη μονάδα της, απέπλευσε από την Τουλόν με αρχικό προορισμό τα Διεθνή ύδατα της Λιβύης.  

Χθες έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά το Γαλλικό ελικοπτεροφόρο Dixmude, ενώ αίσθηση προκάλεσε η συμφωνία μεταφοράς μιας συστοιχίας αντιαεροπορικών πυραύλων Πάτριοτ από τη χώρα μας στη Σαουδική Αραβία, δείχνοντας τις νέες συμμαχίες στις οποίες προχωράει η Ελληνική διπλωματία.

<<Ουδεμία απειλή κατά της Κυπριακής και της Ελληνικής κυριαρχίας θα γίνει αποδεκτή από τη Γαλλία>>, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λε Μερ, σε συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα Καθημερινή, επιβεβαιώνοντας το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί και αυτή την εποχή στις Ελληνογαλλικές σχέσεις. 
Η Γαλλία έχει καταδικάσει επίσημα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, με τον Μακρόν να δίνει μάχη υπέρ των Ελληνικών θέσεων στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής
Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που είναι ο πλέον σθεναρός υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων στην ΕΕ, ενώ θα ακολουθήσει μετάβαση του Έλληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Τράμπ που δείχνει φιλικός προς την Τουρκία, έχει να αντιμετωπίσει το Ισραηλινό λόμπι που του δίνει ψήφους και στήριξη, αλλά και την διακομματική αντίδραση που υπάρχει κατά του Ερντογάν για το ζήτημα των S-400, καθώς τον Μάρτιο λήγει η προθεσμία προς την Άγκυρα μή ενεργοποίησης του Ρωσικού πυραυλικού συστήματος. Ειδάλλως η Τουρκία θα αποκλειστεί οριστικά από το πρόγραμμα των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35. 

Σχόλια