ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΜΕΡΚΕΛ. ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Retuers, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Κύπρος <<εκβιάζει>> την Ευρώπη, η οποία  κλείνει τα μάτια της και τα αυτιά της στις τουρκικές προκλήσεις στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την υποστήριξη της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Η Λευκωσία, μπλόκαρε τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον Ρώσων αξιωματούχων, με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, ανακοινώνοντας ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εγκρίνει τα προτεινόμενα μέτρα.

Όπως αναφέρει το Retuers, η Κύπρος κατηγορεί την Τουρκία για παράνομη έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στα χωρικά της ύδατα, αναμένοντας την έμπρακτη βοήθεια των Βρυξελλών.
Αυτό που μέτρησε για την Λευκωσία, ήταν και η χθεσινή επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Άγκυρα, κατά την οποία επήλθε ταύτιση απόψεων με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, που το μόνο που γνωρίζει καλά είναι να απειλεί προς πάσα κατεύθυνση Ελλάδα και Κύπρο ταυτόχρονα.
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Δημήτρης Σαμουήλ ανέφερε: Είμαστε στη διαδικασία αναθεώρησης των πληροφοριών που παρέχονται σχετικά με τις κυρώσεις κατά της Ουκρανίας. Στόχος μας είναι να δούμε τις ευρωπαϊκές αποφάσεις να εφαρμόζονται. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να επιταχύνουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο σε σχέση με τις λίστες.

Σχόλια