ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Σε εμπλοκή που έγινε σήμερα, Έλληνας πιλότος <<λόκαρε>> Τούρκο, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να εκτοξεύσει θερμοβολίδες.
Συγκεκριμένα ζευγάρι F-16 αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας,  παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή της Χίου. Άμεσα έσπευσαν ελληνικά αεροσκάφη προκειμένου να αναχαιτίσουν τα τουρκικά. Κατά τη διάρκεια αερομαχίας που ακολούθησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ένας από τους Τούρκους πιλότους προέβη σε δύο επικίνδυνες ενέργειες. Κατέβασε το αεροσκάφος του χαμηλά ώστε να παρασύρει τον Έλληνα πιλότο προς τα κάτω. Ο Έλληνας πιλότος τον ακολούθησε και όταν του <<πήρε την ουρά>>, ο Τούρκος προσπάθησε να ξεφύγει κάνοντας χρήση θερμοβολίδων. Ο Έλληνας πιλότος αντέδρασε και με ελιγμούς κατάφερε να διαφύγει την επικίνδυνη κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε λόγω του φόβου του Τούρκου πιλότου.
Σήμερα είχαμε πάνω από το Αιγαίο 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών, ενώ επτά τουρκικά αεροσκάφη, έξι F-16 και ένα CN-235, προέβησαν σε επτά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών. Όλα τα εχθρικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
Είναι περίεργο το γεγονός ότι ενώ οι Τούρκοι γνωρίζουν την ανωτερότητα των Ελλήνων πιλότων, προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Σχόλια