ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ. ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.

Δεν είναι τυχαίο το ότι αποχώρησε ο Ερντογάν από τη διάσκεψη πρίν τη λήξη της.
Ο συνεργάτης του Ibrahim Karagül ανέφερε πριν λίγο: Δεν νομίζω ότι η διάσκεψη του Βερολίνου θα αποτελέσει βιώσιμη λύση. Η Τουρκία έδωσε μια ευκαιρία. Η δήλωση της Μέρκελ είναι αδύναμη, εύθραυστη. Όχι με τη Γαλλία, όχι με τον Χαφτάρ, όχι με τα ΗΑΕ. Μόνη λύση για την Λιβύη η στρατιωτική επιλογή.
Οι Ελληνικές θέσεις δεν αναφέρθηκαν καθόλου, ενώ όλοι αποδέχθηκαν ως νόμιμη την κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Τα πετρέλαια θα ελέγχονται και πάλι από τον Εθνικό Οργανισμό Διαχείρισης της Λιβύης, ο οποίος ελέγχεται με την σειρά του από τον Σάρατζ.

Από την πλευρά της Ρωσίας, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε: Ή διάσκεψη ήταν πολύ χρήσιμη, αλλά επί του παρόντος δεν επιτεύχθηκε η έναρξη σοβαρού και σταθερού διαλόγου μεταξύ του επικεφαλής της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης εθνικής ενότητας Φαγέζ αλ Σάρατζ και του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ.
Η Άγκελα Μέρκελ προανήγγειλε 10μελή επιτροπή αποφάσεων, αφού στη διάσκεψη δεν συμφωνήθηκε πώς θα επιτευχθεί και θα επιτηρηθεί η κατάπαυση του πυρός.
O Γάλλος πρόεδρος διεμήνυσε ότι εκφράζει τη ζωηρή του ανησυχία, που του εμπνέει η άφιξη Σύρων και ξένων μαχητών στην πόλη της Τρίπολης. Αυτό πρέπει να σταματήσει συνέχισε.
Οι συμμετέχοντες ανακοίνωσαν ότι το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη πρέπει να γίνει σεβαστό και να ελεγχθεί με πιο σοβαρά μέτρα.
Ο Γ.Γ του ΟΗΕ κ. Guterres δήλωσε: Δεν επετεύχθη στρατιωτική λύση στο πρόβλημα της Λιβύης. Όλα τα μέρη υποσχέθηκαν να μην παρέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης. Ένας οδικός χάρτης θα δημιουργηθεί για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Να σημειωθεί ότι τα πετρέλαια θα ελέγχονται από τον Εθνικό Οργανισμό Διαχείρισης της Λιβύης, ο οποίος ελέγχεται από τον Σάρατζ.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έφυγε εσπευσμένα ο Τούρκος Πρόεδρος, γιατί δεν του άρεσε το σημερινό αποτέλεσμα της συμφωνίας, ενώ δε αντάλλαξε ούτε μια ματιά με τον Μακρόν, πέραν μιας χειραψίας.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια