ΧΑΦΤΑΡ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ


40 λεπτά διήρκησε η  συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, λίγο πριν από τη διάσκεψη για τη Λιβύη που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Βερολίνο και στην οποία η Ελλάδα και η Κύπρος δεν θα συμμετάσχουν ελέω Μέρκελ.

Όλοι εμείς αγαπάμε την ειρήνη, ανέφερε ο Χαφτάρ, σε αυτή την περιοχή και γι' αυτό συνεργαζόμαστε για την ειρήνη. Σκοπός της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι για να συζητήσουμε τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μας για να την πραγματοποιήσουμε. Είμαστε φιλειρηνιστές.
Ο στρατάρχης Χαφτάρ συμφώνησε με όλες τις παρατηρήσεις της Ελλάδος και για την ανάγκη αναγνώρισης της ακυρότητας των παράνομων μνημονίων ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση Σάρατζ, όπως διεμήνυσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στο υπουργείο Εξωτερικών, λίγο πριν την συνάντηση του Λίβυου στρατάρχη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Εμείς από την πλευρά μας ενθαρρύναμε
τον στρατάρχη να μετάσχει με εποικοδομητικό πνεύμα στη διαδικασία του Βερολίνου και να επιχειρήσει, μέσα στο πλαίσιο των συνθηκών, να πετύχει την κατάπαυση του πυρός και την αποκατάσταση της ασφάλειας στη Λιβύη. Οφείλω να σας πω με ιδιαίτερη χαρά ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ συμφώνησε σε όλες τις παραπάνω παρατηρήσεις μας. Του είπα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα στη Λιβύη είτε με δυνάμεις για να υπάρξει ανακωχή, είτε με βοήθεια για άρση του εμπάργκο όπλων. Όλα τα παραπάνω αποτελούν συνεισφορά στο μέλλον του λιβυκού λαού. Θέλουμε να είναι μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα.

Σχόλια