ΤΕΞΑΣ: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Διά στόματος του κυβερνήτη του, Σκοτ Άμποτ, η πολιτεία του Τέξας αρνείται να δεχθεί νέους μετανάστες μέσω του ομοσπονδιακού προγράμματος μετεγκατάστασης, αφού όπως διεμήνυσε ο ίδιος, η πολιτεία πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτούς που βρίσκονται στον τόπο, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών και των αστέγων, που είναι όλοι τους Τεξανοί.

Το Τέξας από το 2010 υποδέχεται περίπου το 10% των προσφύγων που γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ, αλλά το πρόβλημα μεγάλωσε από το 2018, αφού δεκάδες χιλιάδες μετανάστες διέσχισαν χωρίς χαρτιά τα σύνορα με το Μεξικό ζητώντας άσυλο.

Μετά το αίτημα Τράμπ και την υπογραφή νομοσχεδίου για το θέμα, 38 πολιτείες έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης. Οι υπόλοιπες μέχρι τις 21 Ιανουαρίου θα κοινοποιήσουν την απόφασή τους.

Οι Δημοκρατικοί που είναι στην αντιπολίτευση, επέκριναν την απόφαση του κυβερνήτη, ενώ η οργάνωση υποστήριξης προσφύγων Refugee Services κατήγγειλε τη σύγχυση όπως ανέφερε μεταξύ της παράτυπης μετανάστευσης και του ομοσπονδιακού προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τη δραστική μείωση του αριθμού των προσφύγων που θα γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ: 18.000 για το οικονομικό έτος 2020 έναντι 30.000 για το 2018 και σχεδόν 85.000 το 2016.

AΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ Reuters

Σχόλια