ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ 424 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης των Εργαζομένων στην αμερικανική βάση του Ιντσιρλίκ κ. Ακαλίν, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν στην ένωσή ότι 424 άτομα που εργάζονται στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ θα απολυθούν.

Συγκεκριμένα, στην αεροπορική βάση που βρίσκεται στα Άδανα, έγινε γνωστό ότι θα απολυθούν 424 άτομα που εργάζονται σε έργα συντήρησης της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη Βάση, Ερντάλ Ακαλίν δήλωσε ότι από το σύνολο των 890 εργαζομένων στην αμερικανική βάση, μεταξύ των απολυμένων συμπεριλαμβάνονται 32 γυναίκες.

«Ως Ένωση δηλώσαμε ότι αυτές οι απολύσεις είναι απαράδεκτες,  θα επηρεάσουν πολλές οικογένειες, οι οποίες περνούν δύσκολα. Είναι μια σφαγή εργαζομένων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ακαλίν, σύμφωνα με το «dünya bulteni».
Το δημοσίευμα δεν αναφέρει τους λόγους της απόλυσης του πολιτικού προσωπικού της αμερικανικής βάσης.

Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ολοένα και πιο εμφανές πως η Τουρκία λειτουργεί ενάντια στα αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αφήνουν να εννοηθεί δημοσιεύματα του Αμερικανικού τύπου. Παρεμπόδισε αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανέκαμψε την πρόοδο στις μακροχρόνιες κυπριακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις το 2014 και το 2017 αγόρασε το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400, το οποίο αποτελεί σοβαρή απειλή για το ΝΑΤΟ και την ασφάλεια των ΗΠΑ. Μάλλον τώρα η Ουάσιγκτον δίνει τις δικές της απαντήσεις στην Τουρκία.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  echedoros-a.gr

Σχόλια