Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ S-300;;

ΣΕΝΑΡΙΑ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

Σύμφωνα με την  τουρκική εφημερίδα <<Γενί Σαφάκ>>, η Αθήνα ενεργοποίησε το αντι-πυραυλικό σύστημα S-300 στην Κρήτη. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως η Ελλάδα έχει αρχίσει να εκτοξεύει απειλές κατά της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα μεταξύ των άλλων η εφημερίδα γράφει: Από τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, μέχρι το αρχηγό του πολεμικού ναυτικού, κάποιοι πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία και άρχισαν να βγάζουν ιαχές πολέμου. Ο Ελληνικός στρατός ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε στο νησί πρόσθετες ναυτικές δυνάμεις, drones, πυρομαχικά και ειδικές δυνάμεις του στρατού. Η Ελλάδα περνώντας στην αντεπίθεση μετά τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης, προσπαθεί να προσεταιριστεί την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ.

Επικαλούμενη ανώνυμο Τούρκο διπλωμάτη που μίλησε στο Αλ Τζαζίρα, η <<Γενί Σαφάκ>> αναφέρει επίσης ότι η Τουρκία μπορεί να φτάσει ακόμη και σε πόλεμο, προκειμένου να απαντήσει σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.
Προσθέτει ότι Έλληνας διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε επίσης στο Αλ Τζαζίρα χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του, διεμήνυσε πως στην περίπτωση που η Τουρκία κινηθεί στρατιωτικά στην περιοχή, το Ελληνικό ναυτικό θα απαντήσει και η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο.

Σχόλια