ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΤΡΙΠΟΛΗ, ανέφερε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Λιβύης Φαράζ Αλ Μαχτάουι, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Open TV. Σε λίγες μέρες αυτή τη συμφωνία που έκαναν οι Τούρκοι με τον Σάρατζ, θα την σκίσουμε εμείς. Να μην ανησυχείτε. Αυτή η συμφωνία σε λίγες ημέρες θα είναι στην τουαλέτα.....

ΕΝΙΣΧΥΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΟΛΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ακόμα μία φρεγάτα του ιταλικού Ναυτικού, η F-596 Martinengo, κατέπλευσε στο λιμάνι της Λάρνακας, αφού η Ιταλία επίσημα υποσχέθηκε στρατιωτική υποστήριξη ενάντια στα τουρκικά σχέδια ματαίωσης του ευρωμεσογειακού αγωγού EastMed, ο οποίος θα μεταφέρει το Κυπριακό και το Ισραηλινό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, μέσω Κρήτης και Ιταλίας.
Όπως αναφέρει το sigmalive, μέσα από τον τουρκικό Τύπο, η προπαγάνδα της Άγκυρας κατηγορεί την Ελλάδα ότι διαδραματίζει έναν αποσταθεροποιητικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, προσπαθώντας να καταλάβει περίπου 39.000 τετραγωνικά μέτρα θαλάσσιων υδάτων που ανήκουν δήθεν στη Λιβύη. Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα τις Λιβύης στη θάλασσα θίγονται από τον πόλεμο και δεν μπορούν να παραβιαστούν από το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ελλάδα και άλλους περιφερειακούς παράγοντες χάριν του αγωγού φυσικού αερίου EastMed. «Η συμφωνία μεταξύ της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης και της Άγκυρας είναι σύμφωνη με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών στο TRT, World Χαμί Άκσοϊ.
Υπενθυμίζεται ότι νοτίως της Κρήτης παραχωρήθηκαν πριν από μερικούς μήνες άδειες έρευνας και εκμετάλλευσης στην κοινοπραξία Exxon Mobil, Total και ΕΛΠΕ, των οποίων οι συμβάσεις έχουν χαθεί μέσα στον λαβύρινθο της Ελληνικής γραφειοκρατίας.
Την ίδια ώρα, άσκηση με πραγματικά πυρά ανακοίνωνε η Τουρκία, σε περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.
Με τη νέα navtex η Άγκυρα απάντησε με πράξεις στα όσα Ελλάδα και Κύπρος σε επίπεδο Βρυξελλών προσπαθπύν να επιτύχουν.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ
Επιστολή στον ΟΗΕ έστειλε η Βουλή της Λιβύης υπό τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, στην οποία αναφέρεται ότι συμφωνία που υπέγραψε η Λυβική κυβέρνηση με τον Ερντογάν είναι παράνομη, σημειώνοντας ότι επιβλήθηκε στον λαό της Λιβύης και ουδέποτε έχει εγκριθεί από την Βουλή των αντιπροσώπων. Με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας αρπάζει υφαλοκρηπίδα που ανήκει σε άλλες χώρες, την Ελλάδα και την Κύπρο.
Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ καταλαβαίνει ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από την χώρα του και απομακρύνεται μέρα με τη μέρα από το ΝΑΤΟ. Σε προκλητικές για μία ακόμα φορά δηλώσεις ανέφερε μεταξύ των άλλων: Η Τουρκία χρησιμοποίησε τα δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές δίκαιο στη συμφωνία με τη Λιβύη. Η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι Ελληνοκύπριοι, δεν μπορούν να δράσουν χωρίς την έγκριση μας. Η Αίγυπτος παραβιάζει αποφάσεις του ΟΗΕ με τη στήριξή της στο καθεστώς Χαφτάρ. Τα χέρια της Ελλάδας είναι δεμένα αναφορικά με τη συμφωνία με τη Λιβύη και η απέλαση του Λίβυου πρέσβη είναι διεθνές σκάνδαλο.
Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Αιγύπτου: Το βρώμικο τουρκικό σχέδιο θά έχει απάντηση κατά τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι. Η Αίγυπτος και οι σύμμαχοί της (Ελλάδα και Κύπρος), προετοιμάζονται να περιορίσουν τις φιλοδοξίες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την υπογραφή μεταξύ Τρίπολης και Άγκυρας του μνημονίου για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ορίων. Το έγγραφο δεν έχει νομική ισχύ. Οι Τούρκοι σαμποτάρουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες για τη διαμόρφωση μιας ειρηνικής διευθέτησης.

Σχόλια