ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΑΖΩΞΑΝ ΤΟΝ ΣΑΡΑΤΖ. ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ LNA. 

Πηγές που υποστηρίζουν τον Χαλίφα Χαφτάρ, ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν ένα τουρκικό μεταφορικό αεροσκάφος που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο της Mισράτα για να παραδώσει στρατιωτικό  υλικό. Την είδηση διέψευσε τούρκος δημοσιογράφος του TRT, ο Αλί Οζκόκ!! 

Στο μεταξύ το κείμενο της στρατιωτικής συμφωνίας Άγκυρας-Τρίπολης βγήκε στην <<φόρα>>, την ώρα που το καθεστώς της Τρίπολης ηττάται κατά <<κράτος>> από τις αντίπαλες δυνάμεις. 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Εάν ζητηθεί από οποιαδήποτε πλευρά να σταλούν στρατιωτικές δυνάμεις, αυτό θα γίνει εφικτό. 
Κοινή ασφάλεια και στρατιωτική εκπαίδευση. 
Ανταλλαγή πληροφοριών και επιχειρησιακή συνεργασία.
Συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις.
Καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης. 
Ειρηνευτικές, ανθρωπιστικές και πολεμικές επιχειρήσεις.
Στη Ντόχα του Κατάρ συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου με τον Φαγιέζ Αλ Σαράτζ και συζήτησαν για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και την στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών. 


Αυτή την ώρα έγινε γνωστό από ΜΜΕ, πέντε εμπορικά πλοία πλέουν πρός τη Λιβύη, παραβιάζοντας το εμπάργκο όπλων.  Τα τουρκικά όπλα τοποθετούνται σε αποθήκες εμπορικών επιχειρήσεων και σε σπίτια στην Μισράτα.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ 

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Λιβύης, έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό των ΗΑΕ al-Ain TV, αποκαλύπτοντας ότι Ελλάδα και Λιβύη συμφώνησαν από εδώ και στο εξής να ελέγχουν αυστηρά τη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από την Κρήτη μέχρι τις Λιβυκές ακτές, Ο έλεγχος θα αφορά κινήσεις τουρκικών πλοίων στην περιοχή.
Όπως διαμηνύει ο  LNA, όλα τα εμπορικά πλοία και αεροσκάφη που μεταφέρουν τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό προς τα λιμάνια και τα αεροδρόμια που κατέχει η κυβέρνηση της Τρίπολης, αποτελούν στόχο της αεροπορίας και του ναυτικού του. 

Η γενική στρατιωτική διοίκηση της Λιβύης, όπως αποκαλεί ο LNA τις δυνάμεις του, ζητά από τους κατοίκους της Μισράτα να μη δέχονται να αποθηκεύσουν στρατιωτικό εξοπλισμό στα σπίτια τους. Θα ήταν δε ασφαλές  να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες περιοχές, για να αποφύγουν πιθανό βομβαρδισμό και για να μην πέσουν θύματα των τουρκικών στρατιωτικών όπλων των αντιπάλων.

Σχόλια