ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Τετελεσμένα προσπαθούν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι κατά της Ελλάδας, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης <<ξεκουράζεται>> στο Μέτσοβο. Σε δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν, ανέφερε: Έχουμε γίνει αποδέκτες πληροφοριών από επίσημα και ημιεπίσημα κανάλια ότι η Αίγυπτος είναι απόλυτα ικανοποιημένη με την συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη, αφού και η  δική της ΑΟΖ επεκτείνεται.
Ο Λίβυος ναύαρχος Αλ Μαχντάουι (αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και μιλά άπταιστα τα Ελληνικά), σε συνέντευξή του στην Κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή», ανέφερε ότι η είσοδος στο κέντρο της Τρίπολης είναι θέμα χρόνου, διαμηνύοντας ότι η νέα κυβέρνηση μόλις σχηματιστεί, θα πετάξει την συμφωνία με την Τουρκία στα σκουπίδια, θεωρώντας ότι πλήττει τα συμφέροντα του Λιβυκού λαού και διαταράσσει την ειρήνη στη Μεσόγειο, απέναντι σε παραδοσιακά συμμαχικές χώρες όπως είναι η Ελλάδα. Θα συνεργαστούμε είπε αρμονικά με όλες τις χώρες της περιοχής, όπως η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ιταλία, προκειμένου να υπάρξει ειρήνη.

Στα χέρια των ανδρών του Στρατάρχη Χαφτάρ έχουν πέσει οχήματα που έστειλε η Τουρκία σπάζοντας το εμπάργκο όπλων.

ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν η  καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, συζητήθηκε το θέμα της Λιβύης και η πορεία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.
Η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε από τον Πούτιν να πιέσει τον Χαφτάρ να σταματήσει την επίθεση του στην Τρίπολη μέχρι την διάσκεψη για τη Λιβύη που θα γίνει στο Βερολίνο στις 15 Ιανουαρίου. Στη διάσκεψη αυτή θα συμμετέχει η  Τουρκία, ενώ η η Ελλάδα θα είναι απούσα.

ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΜΕΣΩ FIR ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΘΕΙΑ
Η Τουρκία στέλνει όπλα και πυρομαχικά στη Λιβύη μέσω του Ελληνικού FIR χωρίς αντίδραση από την πλευρά μας. 
Όπως αρθρογραφεί η BILD, μεταφορικό αεροσκάφος BOEING 747-400,  απογειώθηκε σήμερα το πρωϊ από την Κωνσταντινούπολη, και διασχίζοντας  την ηπειρωτική Ελλάδα μετέφερε όπλα και πυρομαχικά στην Μισράτα, με παραλήπτη τους φιλότουρκους ισλαμιστές στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό τύπο, δύο φρεγάτες κλάσης G, στέλνει το τουρκικό Ναυτικό στην Αλγερία 7 έως 10 Ιανουαρίου, με πρόσχημα εθυμοτυπική επίσκεψη. Τα πλοία θα βρεθούν εκεί μετά από διεξαγωγή άσκησης του ΝΑΤΟ. Το Reuters είχε διαβεβαιώσει το γεγονός, αναφέροντας ότι σκάφη του τουρκικού Ναυτικού θα καταπλεύσουν στην περιοχή για να προστατέψουν την κυβέρνηση Σάρατζ.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε δηλώσεις, λέγοντας ότι εάν  η Λιβύη γίνει σαν τη Συρία, τότε η κρίση θα μεταφερθεί και σε άλλες χώρες στην περιοχή. Πρέπει να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο συνέχισε για να αποτρέψουμε η Λιβύη να διαιρεθεί και να διολισθήσει στο χάος και θα το κάνουμε.

Η SADAT ETOIMAZETAI
Ο στρατηγός Adnan Tanrıverdi, σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν και επικεφαλής της παραστρατιωτικής εταιρείας SADAT, αποκάλυψε ότι  η Τουρκία εργάζεται, ώστε να γίνει ο λυτρωτής του Ισλάμ. Κάτι που όπως είπε, περιμένει ολόκληρος ο μουσουλμανικός κόσμος.

Σχόλια