Ο ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΣΥΝΕΧΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ.


ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΔΙΕΦΥΓΕ Ο ΣΑΡΑΤΖ.
Οι δηλώσεις του ταξίαρχου του LNA Αχμεντ Αλ Μισμάρι  σε συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι Extra News της Αιγύπτου, είναι αποκαλυπτικές. Χθές ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, κατέρριψε τουρκικά UAV πάνω από την Τρίπολη, κατέλαβε τεθωρακισμένα Kirpi, ενώ σκοτώθηκαν πολλοί Τούρκοι στρατιώτες.
Αυτό αναγκάζει τον Ερντογάν να επισπεύσει την διαδικασία αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, κάτι όμως που μάλλον θα φανεί εάν τελικά πραγματοποιηθεί, αφού όπως μετέδωσαν δημοσιογραφικές πηγές αλλά και ο στρατηγός του LNA Καλίντ Μαχτζούμπ σε αιγυπτιακό κανάλι, ο Σάρατζ διέφυγε προς το Λονδίνο, ενώ λίγο πρίν τη φυγή του οι δυνάμεις του αρχιστράτηγου Χαφτάρ, έφτασαν πολύ κοντά στον τόπο διαμονής του.
Αυτή την ώρα τα στρατεύματα του Χαλίφα Χαφτάρ,  βρίσκονται κοντά στο κέντρο της Τρίπολης, ενώ η αεροπορία του βομβαρδίζει θέσεις των Ισλαμιστών. Το κέντρο ενημέρωσης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ανέφερε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν θέσεις κλειδιά στα νότια περίχωρα της Τρίπολης περιλαμβανομένου και του Διεθνούς αεροδρομίου.
Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΕ
Ο ύπατος εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, θα μεταβεί στην Τρίπολη στις 7 Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας, σύμφωνα με το «Υπουργείο Εξωτερικών» της κυβέρνησης της Τρίπολης.
Ίσως όμως μέχρι τότε έχουν όλα τελειώσει, αφού ο Χαφτάρ προχωράει συνεχώς μέχρι την ολοκληρωτική κατάληψη της Λιβυκής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και η προσπάθεια σωτηρίας της σημερινής κυβέρνησης Σάρατζ.
Στο μεταξύ το πρωί αναχώρησε από την Μαύρη Θάλασσα πλοίο με σημαία Λιβάνου, το οποίο αφού  έκανε στάση στην ναυτική βάση του Ακσάζ, συνέχισε την πορεία του προς Τυνησία, μεταφέροντας προφανώς πολεμικό υλικό για ενίσχυση των τουρκόφιλων της Τρίπολης.

Σχόλια