ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΥΤΙΝ. ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Οι εξελίξεις στη Λιβύη είναι ραγδαίες. Όπως μετέδωσαν πρίν από λίγο πηγές στην Τρίπολη και δημοσιεύει ο ηλεκτρονικός τύπος, Τούρκοι κομάντος πολεμούν απέναντι σε Ρώσους μισθοφόρους στην πόλη. 
Ο ίδιος ο Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά εναντίον του Ρώσου προέδρου, δηλώνοντας πως η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι σε μισθοφόρους όπως η εταιρία Wagner, η οποία στηρίζει τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ.
ΜΜΕ από όλο τον κόσμο, αναφέρουν τις διαπιστώσεις αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούν ότι οι Τούρκοι έχουν αποστείλει μέλη της δύναμης Μπορντό Μπερελί, ίσως και επίλεκτους πεζοναύτες της Ταξιαρχίας πεζοναυτών στην Φώκαια, ανοίγοντας τον δρόμο σε περισσότερους Τούρκους πεζοναύτες. Παρ΄ όλα αυτά, οι μονάδες του  Χαφτάρ προελαύνουν συνεχώς, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο σιγά – σιγά πολλών σημείων στην Τρίπολη. Το Αλ-Αραμπίγια μετέδωσε ότι η Τουρκία έστειλε όπλα και στην πόλη Μισουράτα.
ΞΕΚΑΘΑΡΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη.  Ο κ. Νετανιάχου επανέλαβε τη σταθερή θέση του Ισραήλ κατά των ενεργειών της Τουρκίας και την καταδίκη του παράνομου μνημονίου μεταξύ Τρίπολης και Άγκυρας. Εισηγήθηκε μάλιστα, την άμεση υπογραφή Συμφωνίας για τον EastMed μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου.
ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ
Εξοργισμένος εμφανίστηκε ο Ερντογάν στην Κουάλα Λουμπούρ όπου βρίσκεται όχι μόνο με τις ΗΠΑ για το «EastMed Act» στο οποίο περιλαμβάνεται και η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35, αλλά και με την απόφαση των ΗΠΑ να αρθεί το εμπάργκο πώλησης όπλων στη Κυπριακή Δημοκρατία.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε: Οι ΗΠΑ λένε ότι θα επιβάλουν κυρώσεις για τον Turk Stream. Αυτό συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Θα απαντήσουμε με αντίμετρα. Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Το λέω συνεχώς, εμείς δεν είμαστε νομαδικό κράτος.

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, από τη Ρωσική πλευρά υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την  αποστολή στρατευμάτων από την Τουρκία στην Λιβύη, αφού η συμφωνία ασφαλείας που συνήφθη μεταξύ των δύο χωρών εγείρει πολλά ερωτήματα. 

Σχόλια