ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ


ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

Ο πρόεδρος του Λιβυκού Κοινοβουλίου Αγκίλα Σάλεχ, προέβη σε σημαντικές δηλώσεις που η Διεθνής κοινότητα μάλλον γνωρίζει αλλά σιωπεί. 

Ανέφερε πως η Τουρκία εδώ και μήνες στέλνει στην Τρίπολη UAV, στρατιωτικά οχήματα και όπλα. Όμως οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, του επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, έχει καταστρέψει σχεδόν όλο το στρατιωτικό υλικό που έστειλε η Άγκυρα, ενώ οι Τούρκοι έχουν πολλές απώλειες εδώ και καιρό στα πεδία των μαχών.

Ο ίδιος ζήτησε την απόσυρση της Διεθνούς αναγνώρισης της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Σάρατζ, την ώρα που οι Κεμαλιστές με δηλώσεις του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που είναι επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος,  ανέφεραν πως είναι κατά της εισβολής στη Λιβύη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στην Αίγυπτο. Έχουν τεθεί σε συναγερμό οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ενώ εκατοντάδες στρατιώτες μετακινούνται προς τα Λιβυκά σύνορα.
Ο ΠΟΥΤΙΝ

 Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική σελίδα ΒΗΜΑ, η Ρωσία υποστηρίζει οποιεσδήποτε προσπάθειες και μεμονωμένες χώρες σε ότι αφορά την εξεύρεση λύσεων στη Λιβυκή κρίση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συζητήσει τον ερχόμενο μήνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν το σχέδιο της Τουρκίας να παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης.

Σχόλια