ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ


Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, αναφέροντας πως ο Τραμπ αποτελεί απειλή για το Σύνταγμα και τη χώρα,  ανακοίνωσε την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Reuters, η Πελόζι έδωσε εντολή στην Επιτροπή Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη σύνταξη των σχετικών εγγράφων για την παραπομπή του Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας, αναφορικά με πιέσεις που φέρεται να άσκησε ο ίδιος και στενοί του συνεργάτες στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, προκειμένου να δώσει εντολή έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν, που θεωρείται επικρατέστερος αντίπαλός του, στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Ο Τράμπ σε δυο αναρτήσεις του στο twitter, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι έχουν τρελαθεί και δεν έχουν στοιχεία εναντίον του, ενώ ανέφερε: Εγώ λέω εάν πρόκειται να με παραπέμψετε, κάντε το τώρα, γρήγορα ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία, για να επιστρέψει η χώρα σε κανονικούς ρυθμούς. Εκλέχθηκα για να καθαρίσω το βάλτο και αυτό κάνω.

Σύμφωνα με τρεις από τους τέσσερις συνταγματολόγους που κατέθεσαν στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων για το ουκρανικό σκάνδαλο, ο πρόεδρος Τραμπ διέπραξε ενέργειες που δικαιολογούν την παραπομπή του με το αίτημα της καθαίρεσης. Ο τέταρτος, που κλήθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους, υποστήριξε ότι αν και ο Αμερικανός πρόεδρος έδρασε λανθασμένα, δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις εναντίον του.

Σχόλια