ΧΑΦΤΑΡ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ: ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΔΙΩΡΙΑ 72 ΩΡΩΝ


Να εγκαταλείψουν  την Τρίπολη, την Σύρτη και τις άλλες περιοχές της Λιβύης όπου κι αν βρίσκονται σε 72 ώρες, προειδοποίησε σήμερα το πρωί τους Τούρκους ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, επικεφαλής του Εθνικού Στρατού, μέσω εκπροσώπου του, διαμηνύοντας τους ότι θα καταρρίψει όλα τα αεροπλάνα που θα στείλουν στη Λιβύη.

Στο μεταξύ ο Ερντογάν αποφάσισε να στείλει στην περιοχή τρία σκάφη υποβρύχιων καταστροφών με άνδρες της SAT και 100 τουλάχιστον πεζοναύτες σε 2 εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από ΜΜΕ, ο Ερντογάν απαίτησε να πάρει 3 δισ. δολάρια από την Τρίπολη για να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις, την ώρα που η Άγκυρα ετοιμάζει την αποστολή ανδρών που υπηρετούν σε ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, όπως η Sadat.
Η αλήθεια πάντως βάση της πραγματικής κατάστασης στην Λιβύη, είναι εάν τελικά οι αποστολές που σχεδιάζει ο Ερντογάν γίνουν εφικτές, αφού ο Χαφτάρ βρίσκεται στα περίχωρα της Τρίπολης και είναι έτοιμος για την πλήρη κατάληψη της. Οι μάχες έχουν μεταφερθεί και μέσα στην πόλη, στον στρατηγικής σημασίας άξονα Σαλαντίν.
Αιγυπτιακές πηγές ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος της Αιγύπτου θα ενισχύσει τον στρατό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού με ρωσικής προέλευσης τεθωρακισμένα, κατά την προέλαση του στην Τρίπολη, εναντίον των δυνάμεων του Φαγιέζ Αλ-Σάρατζ, με την προϋπόθεση ότι θα επιστραφούν στην Αίγυπτο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους και την επιτυχία του στόχου τους.

Σχόλια