ΤΟ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΝΕΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ. Η ΓΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΕΙΕΤΑΙ

Τα σωστικά συνεργεία δεν σταμάτησαν το δύσκολο έργο τους να βρούν εγκλωβισμένους ζωντανούς στα χαλάσματα.
Οι νεκροί που καταμετρήθηκαν ανέρχονται πλέον σε 51. Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 900. Από αυτούς οι 65 έχουν σοβαρά τραύματα. 

Οι συνεχείς μετασεισμικές δονήσεις προκαλούν νέους τραυματισμούς. Η σημερινή μετασεισμική δόνηση των 5,1 Ρίχτερ, είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Τιράνων άλλα επτά άτομα.

Οι πρώτες καταγραφές από το μέτωπο της καταστροφής αναφέρουν ότι περισσότερες από 260 πολυκατοικίες και 1.600 σπίτια κρίνονται ακατοίκητα.

Η Ελλάδα στέλνει συνεχώς κάθε δυνατή βοήθεια στην γειτονική χώρα. Στο αεροδρόμιο των Τιράνων έφθασαν το απόγευμα και δύο κινητά μαγειρεία του Ελληνικού στρατού. 

Οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ, συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Μία 45χρονη γυναίκα βαριά τραυματισμένη, ανασύρθηκε από ερείπια κτιρίου στην πόλη Τουμάν.

Και μέσα από τη θλίψη η ζωή. Ο λόγος για δύο δίδυμα που γεννήθηκαν 20 λεπτά μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που συγκλόνισε όλη τη χώρα. Όπως έγινε γνωστό τα παιδιά ήρθαν στη ζωή χάρη στην αυταπάρνηση των γιατρών, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι το κτήριο του νοσοκομείου υπέστη ζημιές, έμειναν στις θέσεις τους για να βοηθήσουν τη γυναίκα, ο τοκετός της οποίας ήταν σε εξέλιξη.

Σχόλια