ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΣΗΜΑ: ΝΑΙ ΣΕ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Την Ισραηλινή πολιτική σχετικά με το Κουρδικό, άφησε να εννοηθεί με κάθε επισημότητα η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Χοτόβελι στο πρακτορείο Reuters, δηλώνοντας ότι η χώρα της θέλει την δημιουργία Κουρδικού κράτους, ενώ βοηθά τους Κούρδους της Συρίας που έχουν πέσει θύματα της εισβολής της Τουρκίας.

Μεταξύ των άλλων η κα. Χοτόβελι ανέφερε: Αναγνωρίζουμε τη βαθιά αγωνία των Κούρδων και τους βοηθούμε μέσω μιας σειράς καναλιών. 
Το Ισραήλ έχει λάβει πολλά αιτήματα για βοήθεια, στη διπλωματική και ανθρωπιστική σφαίρα από τους Κούρδους της Συρίας. 
Υποστηρίζουμε την εγκαθίδρυση ενός Κουρδικού κράτους. 
Έχουμε διατηρήσει δεσμούς με τους Κούρδους, οι οποίοι είναι διάσπαρτοι σε ολόκληρη την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράν και το Ιράκ εδώ και δεκαετίες. 
Το Ισραήλ έχει πράγματι ένα σημαντικό ενδιαφέρον για τη διατήρηση της δύναμης των Κούρδων και των πρόσθετων μειονοτήτων στη βόρεια Συρία ως μετριοπαθή και φιλοδυτικά στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι από το Σεπτέμβριο του 2017 ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε δηλώσεις του, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, ενώ φέτος στις 10 Οκτωβρίου πρόσφερε ανθρωπιστική βοήθεια στους Κούρδους, λέγοντας ότι αντιμετώπισαν πιθανή εθνοκάθαρση από την Τουρκία και τους υποστηρικτές της, τις δυνάμεις των τρομοκρατών της Συρίας. 

Σχόλια