ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΜΑΣ

Το ότι μας παρακολουθούν συνεχώς, αυτό είναι γνωστό. Αλλά επισημοποιήθηκε από μία συνέντευξη του Έντουαρντ Τζόζεφ Σνόουντεν, του γνωστού Αμερικανού τεχνικού διαχειριστή συστημάτων, που εργαζόταν βάσει συμβολαίου για την NSA και την CIA και το 2013 διοχέτευσε στον τύπο απόρρητες πληροφορίες από την NSA σχετικά με πρoγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι Αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις με τη συνεργασία εταιριών τηλεπικοινωνιών και Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, εντός και εκτός ΗΠΑ.

Ο Εντουαρντ Σνόουντεν, στην εκπομπή The Joe Rogan Experience, μίλησε  για την έκταση της παρακολούθησης των πολιτών, συμπεραίνοντας ότι μετατρεπόμαστε άθελά μας στα γρανάζια ενός αστυνομικού κράτους που μπορεί να κατασκοπεύει τους πάντες. Και μέσω της κινητής τηλεφωνικής μας συσκευής, παρέχουμε όλο και περισσότερες προσωπικές πληροφορίες, τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος εάν στραφεί εναντίον μας.
<<Οι κινήσεις του κινητού σου είναι οι δικές σου κινήσεις, ως άνθρωπος>> ανέφερε, συνεχίζοντας: Κάθε smartphone είναι συνεχώς συνδεδεμένο στον πλησιέστερο κυψελοειδή πύργο. Ακόμα και αν η οθόνη είναι σβηστή το smartphone σου συνεχίζει να <<ουρλιάζει>> είμαι εδώ. Εδώ είναι τα στοιχεία μου. Βέβαια τα στοιχεία αυτά δεν είναι υποχρεωτικό να τα κρατάνε για πάντα, αλλά οι εταιρίες τα θεωρούν πολύτιμες πληροφορίες.

Ο Εντουαρντ Σνόουντεν αναρωτήθηκε. Πώς παίρνεις γραπτές ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Πώς ξέρει το Facebook πού βρίσκεσαι; 
Και συνέχισε: Μόνο αν βγάλεις την μπαταρία είσαι ασφαλής. Τα smartphones όμως είναι σφραγισμένα και δεν μπορείς να αφαιρέσεις την μπαταρία τους. Τα κινητά προδίδουν τη θέση μας ακόμα και όταν είναι κλειστά. Το βασικό πρόβλημα με τα σημερινά smartphones είναι ότι δεν έχεις ιδέα τι ακριβώς κάνουν.

Σχόλια