ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, οι επιστήμονες μελετώντας τρεις μετεωρίτες, μεταξύ των οποίων και αυτός που προσγειώθηκε στην Αυστραλία το 1969, έβγαλαν σημαντικά συμπεράσματα, αφού εντόπισαν σάκχαρα όπως αραβινόζη και ξυλόζη. Το σημαντικότερο όμως εύρημα είναι η ριβόζη, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη βιολογία, εντοπίζεται σε μόρια του RNA και μεταφέρει μηνύματα από το DNA για τη δημιουργία πρωτεϊνών. Το RNA αναπτύχθηκε πριν από το DNA, κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να βρεθεί πώς δημιουργήθηκε η ζωή.

Η Διεθνής επιστημονική ομάδα εντοπίζοντας σάκχαρα και άλλες σημαντικές βιολογικές ενώσεις στους μετεωρίτες, όπως ανακοίνωσε η NASA, συμπέρανε ότι στο εσωτερικό των αστεροειδών από τους οποίους προέρχονται οι μετεωρίτες, λαμβάνουν χώρα χημικές αντιδράσεις οι οποίες οδηγούν στη δημιουργία απαραίτητων στοιχείων, για τη συντήρηση της ζωής.

Ο επικεφαλής της έρευνας Yoshihiro Furukawa, ανέφερε ότι τα εξωγήινα σάκχαρα ενδέχεται να έχουν συμβάλει στον σχηματισμό του RNA στην Γη όταν ακόμη δεν υπήρχε ζωή επί του πλανήτη, κάτι που πιθανώς να οδήγησε στην αρχή της ζωής.

AΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ CNN

Σχόλια