Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ.


ΕΓΧΡΩΜΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ. ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ. 

Όλες οι διακινήσεις των πολιτών θα είναι ελεγχόμενες.

Κύριο χαρακτηριστικό των νέων ταυτοτήτων που σχεδιάζουν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη, θα είναι δύο αριθμοί και ένα ηλεκτρονικό υπερ-τσίπ  που θα πιστοποιεί πλήρως και ανά πάσα στιγμή τα στοιχεία του εικονιζόμενου κατόχου. Θα του επιτρέπει μάλιστα να επικοινωνεί μέσω του υπολογιστή του, με τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες.

Οι νέες ταυτότητες θα ξεκινήσουν να αντικαθιστούν τις μέχρι τώρα αστυνομικές ταυτότητες των Ελλήνων από το 2021. Όπως αναφέρει η εφημερίδα <<Τα Νέα>>, οι καινούργιες ταυτότητες θα αποτελούν <<αντιγραφή>> των ταυτοτήτων της Εσθονίας.
Το τσίπ της κάθε ταυτότητας θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο, τα φορολογικά, τα ασφαλιστικά, αλλά και την άδεια οδήγησης. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα διευκολύνει τον πολίτη στις συναλλαγές του με το κράτος. Όπως πχ με τα ασφαλιστικά ταμεία, τις  ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, στην υπογραφή συμβάσεων  και στις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ.
Στις νέες ταυτότητες  πέραν του ονοματεπώνυμου, διεύθυνσης  κλπ, θα προστεθεί ο εθνικός αριθμός αναγνώρισης, αριθμός φορολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, που θα ακολουθεί σε όλη του τη ζωή τον Έλληνα πολίτη και με τον οποίο θα συναλλάσσεται  με το Δημόσιο.
Εντός των επομένων εβδομάδων θα προκηρυχθεί διαγωνισμός από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε οι νέες ταυτότητες να είναι έτοιμες μέσα στο 2021.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό (Realfm 97,8), αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης ταυτοτήτων νέου τύπου. Μεταξύ των άλλων ανέφερε: Μιλάμε πολύ για τις νέες ταυτότητες γιατί για να μπορούμε να κάνουμε ψηφιακές υπηρεσίες πρέπει να ταυτοποιούμαστε από το σπίτι μας ή από τη δουλειά μας. Άρα πρέπει να ξέρει το σύστημα ότι είμαι όντως εγώ. Και γι' αυτό χρειαζόμαστε ταυτότητες νέου τύπου. Οι νέες ταυτότητες θα θυμίζουν περισσότερο τις πιστωτικές κάρτες, θα έχουν μια φωτογραφία, η οποία θα είναι έγχρωμη, όπως είναι σε άλλες χώρες. Αν δει κανείς πώς είναι οι ταυτότητες σήμερα στην Κύπρο, δεν έχουν έγχρωμες φωτογραφίες αλλά μοιάζουν περισσότερο με πιστωτικές κάρτες και σε αυτές αναγράφονται τα στοιχεία που έχουμε σήμερα και θα προστεθεί ένας αριθμός, ο οποίος έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θέλουμε οι πολλοί αριθμοί που έχουμε να γίνουν ένας, για να μην ταλαιπωρούμαστε. Ο αριθμός της ταυτότητας, στην Ελλάδα αυτόν χρησιμοποιούμε κατά βάση, αλλάζει. Αν χάσεις την ταυτότητά σου αλλάζει και ο αριθμός της. Θα πρέπει να έχουμε έναν αριθμό και να τον θυμόμαστε. Ο ΑΦΜ δεν αλλάζει, μένει σταθερός. Πρέπει να έχουμε έναν αριθμό και με αυτόν να αλληλεπιδρούμε, τον οποίο θα παίρνουμε όταν γεννιόμαστε.

Σχόλια