ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΤΑ 6,1 ΡΙΧΤΕΡ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο βορειοδυτικά της Κρήτης, 74 χλμ δυτικά των Χανίων με  εστιακό βάθος 70 χλμ, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αντικηθύρων και Κρήτης.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην δυτική περιοχή του νησιού. Ο δήμαρχος Κισσάμου ανέφερε ότι στο Λύκειο πέσανε σοβάδες, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε παλιά κτίσματα  

Σε συνάρτηση του ο κ.  Γεράσιμος Χουλιάρας, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, έκανε λόγο για σεισμό που δεν έχει καμία σχέση με αυτόν της Αλβανίας.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιο Λέκκα, το βάθος του σεισμού ήταν αρκετά μεγάλο και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε συνέχεια. Αυτοί οι σεισμοί συνοδεύονται από μεγάλη μετασεισμική ακολουθία. Πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους που συνήθως είναι ένας.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κώστας Θεοφάνους, στα σχολεία ενεργοποιήθηκε το σχέδιο σεισμού και οι μαθητές παραμένουν στις αυλές των σχολείων.

Μέχρι στιγμής πέρα από κάποια μικροπροβλήματα σε παλιά σπίτια, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Σχόλια