Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΑΧΝΕΙ ΚΛΙΝΕΣ

Εκτός ελέγχου όπως φαίνεται είναι η κατάσταση στη χώρα μας, από την εισβολή μεταναστών και λαθρομεταναστών από ξηρά και θάλασσα, ιδιαίτερα στις περιοχές Λέσβου και Έβρου.

Παρά και τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για το κλείσιμο των συνόρων του Έβρου, μαρτυρίες ανθρώπων στην περιοχή αλλά και σχετικά βίντεο που προβάλλονται διαδικτυακά, δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. 
Την ίδια ώρα που ο κ. Γεωργιάδης έκανε τις σχετικές δηλώσεις, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας 5 αλλοδαποί, ηλικίας 42, 30, 28, 23 και 21 ετών, οι οποίοι έφεραν από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου με μια πλαστική βάρκα 12 λαθρομετανάστες και προσπάθησαν να τους προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας, επιβιβάζοντας τους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη καρότσας Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με οδηγό 28χρονο διακινητή.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στη Σύμη, αφού ο Δήμαρχος κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ανέφερε ότι: Έρχονται με φουσκωτές βάρκες ανενόχλητοι. Το Λιμενικό κάνει τον ταξιτζή. Αν βγουν σε κάποια παραλία μη προσβάσιμη, τότε τους παίρνει από εκεί και τους φέρνει στην πόλη. Τους τελευταίους 4 μήνες έχουν φτάσει 1.800 μετανάστες και πρόσφυγες με φουσκωτές βάρκες ανενόχλητοι. Περιφέρονται ελεύθεροι. Δεν έχει γίνει καταγραφή. Έχουν φτάσει μέχρι την είσοδο του σχολείου. Όπου θέλουν κάνουν την ανάγκη τους, όπου θέλουν κοιμούνται. Δεν μπορεί να μένουν σε ένα νησί 5 μίλια από την Τουρκία, χωρίς αστυνομία, χωρίς πυροσβεστική. Έχουν αρχίσει να ανοίγουν σπίτια. Αισθανόμαστε απροστάτευτοι.


Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προχώρησε σε προδημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μίσθωση τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτημάτων για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο. Τα ακίνητα πρέπει να έχουν δυναμικότητα τουλάχιστον 20 κλινών, να είναι έτοιμα προς χρήση και να έχουν άδεια λειτουργίας σε ισχύ. Επίσης, να βρίσκονται σε όλη την επικράτεια εκτός από τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Ως ανώτατο όριο τιμής μονάδος ορίζονται τα δώδεκα ευρώ ανά ωφελούμενο ανά ημέρα διαμονής χωρίς Φ.Π.Α.

Σχόλια