Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Oι εξελίξεις σχετικά με τις πρόωρες εκλογές στα Σκόπια, φέρνουν προ των ιστορικών και εθνικών ευθυνών την Ελληνική κυβέρνηση η οποία προς το παρόν κρατάει χαμηλή διπλωματική γλώσσα.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μετά το βέτο της Γαλλίας σχετικά με τις προενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την ΕΕ, σε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της γειτονικής χώρας στο Προεδρικό Μέγαρο με τη συμμετοχή του προέδρου Σέβο Πενταρόφσκι, αποφασίστηκε οι εκλογές που είχε προαναγγείλει χθές ο Ζόραν Ζάεφ, να διεξαχθούν στις 12 Απριλίου του 2020.
Τις πρόωρες εκλογές υποστήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, βγάζοντας σχετικές ανακοινώσεις, στις οποίες αναφέρεται ότι ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας.
Το VMRO το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ζητά από τους πολίτες των Σκοπίων να τιμωρήσουν την κυβέρνηση Ζάεφ, η οποία είναι η κύρια υπεύθυνη για την αποτυχία της ένταξης στην ΕΕ.
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ
Εάν παραβιαστεί η συμφωνία, είναι λόγος καταγγελίας της, αφού παύει να ισχύει, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η Ελλάδα μπορεί να αντιδράσει προσφεύγοντας στον ΟΗΕ σύμφωνα με το άρθρο 19. Και θα πρέπει μέσω διαμεσολαβητή να λυθεί το ζήτημα ξεκινώντας από την αρχή. Μία διαδικασία χρονοβόρα, που κανείς δεν γνωρίζει πότε και που θα καταλήξει.
Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, παίρνοντας θέση στις τελευταίες εξελίξεις, το έστειλε το δικό του μήνυμα: Η Ελλάδα στηρίζει διαχρονικά την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Καθιστά σαφές ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, ώστε να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Σχόλια