ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


ΕΝΑΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕ ΒΑΘΥ ΝΟΗΜΑ

Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο του μεγάλου  ιστορικού ΟΧΙ που είπε ο τότε κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης  Μεταξάς στην φασιστική Ιταλία, όταν ο πρόεδρος της Ιταλίας Μπενίτο Μουσολίνι  απαίτησε την παράδοση της Ελλάδας.

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ο πρεσβευτής της Ιταλίας, επέδωσε στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας τελεσίγραφο με το οποίο ο Μουσολίνι ζητούσε την κατοχή Ελληνικών περιοχών μέ αναίμακτο άνοιγμα των συνόρων. Αν η Ελλάδα δε δεχόταν, τότε θα την καταλάμβανε με τα όπλα. Ο  Έλληνας πρωθυπουργός και όλοι μαζί οι Έλληνες απάντησαν ΟΧΙ, αφού το μεγαλύτερο αγαθό του ανθρώπου είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και πρέπει με κάθε τρόπο να το υπερασπίζεσαι.
Ο Μουσολίνι με 100 000 στρατιώτες που είχε συγκεντρώσει στην Αλβανία, πίστευε πως θα έκανε περίπατο. Ο ηρωισμός όμως των Ελλήνων αλλά και η ιστορία δεν τον δικαίωσαν, αφού οι Έλληνες πολεμήσαμε για μία ακόμα φορά σαν λιοντάρια.

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

Οι  ηρωικές πράξεις και οι θυσίες του λαού μας σε μία εποχή που η Νέα Τάξη  επελαύνει ανά τον κόσμο και η Παγκοσμοιοποίηση προσπαθεί να επιβάλλει αλλοίωση και τελικά αφανισμό λαών, υπενθυμίζει στη νέες γενιές το υπέρτατον αγαθό, αυτό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Την πάλη για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΑ

Επειδή σήμερα η πατρίδα χρειάζεται έναν ηγέτη, που θα ακούει τη φωνή του λαού όπως και τότε, παίρνοντας άμεσα την πολιτική βούληση να υπερασπίζεται διαρκώς σε κάθε χρονική συνθήκη τις αξίες του Έθνους. Χρειάζεται ηγέτης που με τους συνεργάτες του θα εμπνέουν τον λαό. Διότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και όχι στα τσιράκια των Βρυξελών, των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ

Το ΟΧΙ είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων.
Γιατί πολέμησαν οι προγονοί μας για το κοινό συμφέρον. Με ηρωισμό, με πίστη στις πατρογονικές μας αξίες, με αυταπάρνηση για την ίδια τους τη ζωή κόντρα σε προβλέψεις και προγνωστικά. Και σήμερα εμείς τους τιμούμε και θα τους τιμούμε για πάντα. Η τιμή στα πρόσωπα και στους πεσόντες της εποχής του μεγάλου ΟΧΙ του Ελληνισμού, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα σαν λαός.

Σχόλια