ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ NATURE. ΑΚΡΑΙΟΙ ΑΙΜΟΜΙΚΤΕΣ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ

Προσπαθούσαν να το κρύψουν, αλλά η έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση Nature, τους <<ξεμπρόστιασε>> με έρευνα την οποία δημοσιοποίησε.

Ένας στους 3.650 Βρετανούς έχει γεννηθεί από γονείς που συνδέονται με πρώτο ή δεύτερο βαθμό συγγένειας. Πρώτου βαθμού είναι γονείς, αδέρφια και παιδιά και δευτέρου όσοι μοιράζονται πάνω από το 25% του ίδιου γενετικού κώδικα, δηλ. θείοι, θείες, ανίψια, ανιψιές και παππούδες - γιαγιάδες.

Η μελέτη της αιμομιξίας παραμένει πολύ δύσκολη, μιάς και οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απρόθυμοι να μιλήσουν για το συγκεκριμένο θέμα. 
Ερευνητές του αυστραλιανού Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, απευθήνθηκαν στην UK Biobank. Πρόκειται για μια τεράστια βάση δεδομένων που περιέχει γενετικές πληροφορίες για 500.000 τουλάχιστον Βρετανούς.
Υψηλές πιθανότητες ακραίας αιμομιξίας βρήκαν σε 125 από 450.000 ευρωπαϊκής καταγωγής Βρετανούς μεταξύ 1938-1967, με ίδια περίπου διακύμανση των τιμών στα τωρινά χρόνια, ώστε τα νούμερα δεν συγκλίνουν σημαντικά.

Μελέτες και έρευνες έχουν συνδέσει την αιμομιξία με υψηλότερους δείκτες παιδικής θνησιμότητας και μειωμένη σωματική και εγκεφαλική λειτουργία, μεταξύ αυτών την υγεία των πνευμόνων και τις γνωστικές ικανότητες. Το ίδιο ακριβώς απέδειξε και η τελευταία έρευνα.

Σχόλια