ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ.....
«Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα  πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή- μαθήτριας». 
Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, δίνονται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα στους απόφοιτους μαθητές των σχολείων, απολυτήρια χωρίς να αναγράφεται το θρήσκευμα.
Η απόφαση εκδόθηκε και εστάλη ως οδηγία προς τους Διευθυντές των σχολείων όταν οι μαθητές ολοκλήρωσαν τις απολυτήριες εξετάσεις τους και με κλειστή τη Βουλή. Οι Διευθυντές πρέπει άμεσα, σύμφωνα και με τις ληφθείσες οδηγίες, να προχωρήσουν σε έκδοση των Απολυτηρίων. 
Να σημειωθεί ότι το Απολυτήριο είναι τίτλος που εκδίδεται άπαξ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε αίτημα εκ μέρους των γονέων για επανέκδοση του τίτλου με την αναγραφή του θρησκεύματος δεν πρόκειται να γίνει δεκτό. 
Θα πρέπει όσοι γονείς θέλουν την αναγραφή του Θρησκεύματος στο Απολυτήριο του παιδιού τους, να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο άμεσα.

Σχόλια