ΡΩΣΙΑ. ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Μαχητικό αεροσκάφος ρομπότ κατασκεύασαν οι Ρώσοι.  Η πτήση ελέγχεται  με ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης, αφού ο υπολογιστής του αεροσκάφους είναι ο πραγματικός εκτελεστής.
Το μη επανδρωμένο stealth μαχητικό στρατηγικής κρούσης Sukhoi S-70 Okhotnik-B, είναι το  μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί, με άνοιγμα πτερύγων μεγαλύτερο των 20 μέτρων και μέγιστο βάρος απογείωσης 20 περίπου τόνους. Μπορεί να εκτελέσει αποστολές αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους.

Το κόστος του είναι 4 φορές μικρότερο από ένα Su-57 και η ευκολία παραγωγής του θα επιτρέψει την αντικατάσταση όλων των παλαιών μαχητικών μέχρι το 2032. Στοιχίζει επίσης το 1/12 από ένα Tu-160M, έχει 1000 φορές μικρότερο ίχνος στα εχθρικά ραντάρ και περιέχει μια σουίτα ηλεκτρονικών αντιμέτρων,  από την οποία οτιδήποτε βρίσκεται σε ακτίνα 500 χλμ. από το σημείο που επιχειρεί, νεκρώνεται.
Το αεροσκάφος έχει υψηλή υποηχητική ταχύτητα 1.000 χλμ ανά ώρα ακόμη και με πλήρες φορτίο. Θα διατρέχει 6.000 χλμ. χωρίς ανεφοδιασμό εν πτήσει, ενώ έχει ειδικό λογισμικό για να μπορεί να πλησιάζει και να ανεφοδιάζεται από αεροσκάφη-τάνκερ.
Είναι εξοπλισμένο με ραντάρ AESA που εκπέμπει στην L Band, προκειμένου να αντιμετωπίζει τα εχθρικά stealth μαχητικά.
Θα μπορεί να φέρει όπλα βάρους 2.000 κιλών σε δύο εσωτερικούς χώρους στην άτρακτο. 

Δεν έχει γίνει γνωστό τι είδους αποστολές θα αναλάβει το νέο ρωσικό UAV, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα επιχειρεί από κοινού με τα μαχητικά Su-57 τόσο σε επιχειρήσεις αέρος-αέρος, όσο και αέρος-εδάφους.

Μεταξύ  25 και 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημόσια πτήση του νέου σύγχρονου αεροσκάφους στο εργοστάσιο κατασκευής στο Novosibirsk.στην έκθεση στρατιωτικού υλικού Army 2019. 

Σχόλια