ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ. ΚΟΙΜΑΤΑΙ Η ΑΘΗΝΑ

Η ανύπαρκτη Δημοκρατία της Τσαμουριάς απέκτησε εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Θεωρεί την ύπαρξή της αναγνωρισμένη από τον οργανισμό CONIFA, που στηρίζει μειονοτικούς και κράτη που ζητούν αυτονομία.

Την ίδια ώρα η Ελληνική κυβέρνηση αδιαφορεί, χωρίς πρός το παρόν να κάνει καμία ενέργεια έναντι της νέας απειλής.

Η λεγόμενη <<Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς>> τις προηγούμενες ημέρες όπως μεταδόθηκε, κατέγραψε νίκες σε τουρνουά ποδοσφαίρου που οργάνωσε η CONIFA μια οργάνωση που αποκαλείται Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών και συγκεντρώνει ομάδες από περιοχές που διεκδικούν αυτονομία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την παρουσίαση της ομάδας της <<Τσαμουριάς>>, αναγράφεται: Όρος που χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως από τους Αλβανούς για μέρη της παραθαλάσσιας περιοχής της Ηπείρου στην Νότια Αλβανία και στην ιστορική Ελληνική περιοχή της Ηπείρου που παραδοσιακά συνδέεται με τον πληθυσμό που ομιλεί την αλβανική γλώσσα και ονομάζονται Τσάμηδες.

Στην CONIFA εκτός από την Ποδοσφαιρική Ομάδα της <<Δημοκρατίας της Τσαμουριάς>> εκπροσωπούνται το Ψευδοκράτος στην Κύπρο, το Νταρφούρ, η Δ. Σαχάρα, η Ζανζιβάρη, το Κουρδιστάν, Θιβέτ, Αμπχαζία, Κριμαία, Σαρδηνία, η Ν. Οσετία κ.λ.π.

Σχόλια