ΕΞΩΔΙΚΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΔΕΗ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, γνωστοποιώντας τις κινήσεις που θα κάνει η επιχείρηση για την είσπραξη ανεξόφλητων λογαριασμών, θα προσληφθούν περίπου 40 εργολαβικοί εργαζόμενοι οι οποίοι θα ετοιμάσουν τους φακέλους οφειλής ανά περιοχή για 890.000 καταναλωτές που χρωστούν πάνω από 1 δισ. ευρώ, την ώρα που οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στα 2,7 δισ. ευρώ.
Οι υποθέσεις θα ανατεθούν σε δικηγορικά γραφεία που θα διεκδικήσουν τα χρήματα.

Ο πρόεδρος της εταιρείας ανέφερε χαρακτηριστικά: Σε όλους θα σταλούν εξώδικα.

Θα γίνει προσπάθεια είσπραξης και από τη λεγόμενη κατηγορία <<δύσκολων πελατών>>. Δηλαδή  επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο και εξοχικών που δεν ηλεκτροδοτούνται, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις που έχουν αλλάξει προμηθευτή, επιχειρήσεις που λειτουργούν με νέο ΑΦΜ.
Επίσης  καταναλωτών που βρίσκονται σε καθεστώς καθολικής υπηρεσίας (δηλαδή μετά την παύση εκπροσώπησης από τον τελευταίο Προμηθευτή τους ή τη λήξη της περιόδου προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου, έχουν αδρανήσει σχετικά με το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής Προμηθευτή ή αδυνατούν να βρουν Προμηθευτή στην απελευθερωμένη αγορά με τους υφιστάμενους εμπορικούς όρους). 

Σχόλια