Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Το γεωπολιτικό ινστιτούτο Τhink Τank Stratfor, το οποίο εκφράζει την CIA, σε ανάλυση του αφήνει να εννοηθεί πως οι χειρισμοί του Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τον πλήρη έλεγχο των εξουσιών στην Τουρκία, είναι αυτοί που θα οδηγήσουν τον ίδιο σε πολιτική κατάρρευση, και την Τουρκία σε περιπέτειες.
Αναφερόμενο στην Κυπριακή ΑΟΖ, εκτιμά πως η Τουρκία θα συνεχίσει να πάει κόντρα στη Δύση. Από την άλλη όμως το Τhink Τank Stratfor, αναφέρει τα κατεχόμενα με την ονομασία Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου, μία ονομασία που μόνο η Τουρκία έχει αναγνωρίσει. Oι προβλέψεις για το τρίμηνο του καλοκαιριού σύμφωνα με το γεωπολιτικό ινστιτούτο, θα είναι γεμάτο εντάσεις και συνέχιση των προκλήσεων στις εμπορικές συμφωνίες, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στις συμμαχίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 20-9-2018, χαρακτήριζε ως στρατηγική μεσαία δύναμη την Τουρκία του Ερντογάν, ενώ προειδοποιούσε για ανακατατάξεις στις παγκόσμιες συμμαχίες λόγω πολλών ανοικτών θεμάτων.

Τό μεγάλο ερώτημα είναι για την Ελλάδα, τι θα ακολουθήσει την πιθανή πλέον πτώση από την εξουσία του Ταγίπ Ερντογάν και την νέα κυβέρνηση που θα ακολουθήσει. Ίσως να οδηγήσει σε σύσφιξη των Αμερικανοτουρκικών σχέσεων και νέες ισορροπίες στην περιοχή. Προς το παρόν ΗΠΑ-Ρωσία-Ισραήλ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την λεγόμενη <<Συμφωνία του Αιώνα>>, η οποία θα αλλάξει τον χάρτη της Μ. Ανατολής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Τουρκία θα βρίσκεται εκτός παιχνιδιού.

Σχόλια