ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης καλεί τους κατοίκους του Πανοράματος να μην δίνουν τροφή στα αγριογούρουνα.

Αγριογούρουνα έκαναν για μία ακόμα φορά την εμφάνισή τους στην περιοχή Πανοράματος Θεσσαλονίκης. 
Σχετική ενημέρωση έκανε στη Μητροπολιτική Επιτροπή, ο πρόεδρος του οργάνου Μιχάλης Τζώλλας, επισημαίνοντας ότι τα αγριογούρουνα βρίσκουν τροφή σε κάδους και αυλές. 
 Όπως ανέφερε, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ώστε να προβλεφθεί η παγίδευση και η μεταφορά των ζώων εκτός της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι το βασικότερο μέτρο που πρέπει να ληφθεί είναι οι κάτοικοι να μην ταίζουν τα συγκεκριμένα ζώα, προκειμένου αυτά να αναζητήσουν τροφή στο περιαστικό δάσος. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η ανακοίνωση αναφέρει πως οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται. 

Ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, επισήμανε σε δηλώσεις του ότι πράγματι εντοπίστηκε τις προηγούμενες μέρες ένα κοπάδι αγριογούρουνων το οποίο παγιδεύτηκε σε κλουβιά και απομακρύνθηκε με ασφάλεια από την περιοχή του λόφου Ανάληψη, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον Δήμο και με προσωπική παρέμβαση του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο Δήμο αλλά όλους τους Δήμους που γειτνιάζουν με το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.

Σε εγκύκλιο του Δασαρχείου περιλαμβάνονται συστάσεις προς τους πολίτες να κλείνουν τις πόρτες στους κήπους για να μην υπάρχουν φθορές και όπου υπάρχουν σκύλοι να είναι δεμένοι με λουρί.

Πολίτες της περιοχής ανέφεραν ότι έχουν υποστεί ζημιές στους κήπους ενώ σημειώθηκαν 3 - 4 ατυχήματα με αυτοκίνητα από πρόσκρουση.

Σχόλια