ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ STINGER

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΜΙΤ, όπως ανέφεραν Τουρκικά ΜΜΕ, οι ΗΠΑ έστειλαν στους Κούρδους αντάρτες του YPG, φορτία με φορητούς  αντιαεροπορικούς  πυραύλους Stinger (χρησιμοποιούνται  για την καταστροφή εχθρικών Α/Φ και Ε/Π που ίπτανται σε χαμηλά ύψη προσεγγίζοντα ή απομακρυνόμενα ημέρα και νύκτα και με οποιαδήποτε ταχύτητα πτήσεως), με στόχο τα Τουρκικά αεροσκάφη F-16.
Όπως ανέφερε σε άρθρο της η εφημερίδα Yeni Şafak, Κούρδοι μαχητές έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων αυτού του τύπου με εκπαιδευτές από το Ισραήλ.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σε αεροδρόμια στο  Τέλ Αβίβ, είναι εξοπλισμένα με βόμβες Spike για να αντιμετωπίσουν  πιθανή τουρκική χερσαία εισβολή στην Συρία κατά των Κούρδων. Η Τουρκική πλευρά μιλά και για κατοχή από τους Κούρδους της Συρίας  μεγάλου αριθμού MANPADS και αντιαρματικών πυραύλων, ώστε να αντιμετωπισθεί οποιαδήποτε Τουρκική χερσαία και αεροπορική εισβολή στο Βόρειο κομμάτι της Συρίας.

Όπως αναφέρει ο Ισραηλινός τύπος, στην Βόρεια Συρία και σε περιοχές γύρω από αυτή, διαδραματίζεται ένα τεράστιο παιχνίδι ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία, με κέντρο βάρους την λεγόμενη ζώνη ασφαλείας, αλλά και το μέλλον των Κούρδων, τους οποίους θέλουν να αφανίσουν οι Τούρκοι χωρίς την παρουσία των Αμερικανών.

Σχόλια