Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣE ΜΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5500 € ΓΙΑ......

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Guardian, σχεδιάζει να εκδώσει διάταγμα, με το οποίο θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.500 ευρώ, για κάθε μετανάστη που θα αποβιβάζουν στο Ιταλικό έδαφος σκάφη διάσωσης των ΜΚΟ.

Είναι πολύ γνωστή η διαρκής κόντρα του Σαλβίνι με τις ΜΚΟ για το θέμα της εισόδου μεταναστών στην Ιταλία, καθώς αρκετές από αυτές όπως Avaaz, Oxfam και Human Rights Watch, χρηματοδοτούνται από τον Ουγγροαμερικανό Τζώρτζ Σόρος.
Από το 2008 ιδρύθηκε στη Ρώμη ο σύλλογος <<carta di Roma>>, ο οποίος θεωρείται η πρώτη ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος στην Ιταλία. Είναι δημιούργημα μιας ένωσης Δημοσιογράφων, ώστε να προωθεί πληροφορίες για τους μετανάστες και γενικά τους αιτούντες άσυλο στην χώρα.

Η κοινή γνώμη στην Ιταλία είναι προβληματισμένη, ενώ όπως όλα δείχνουν η πλειοψηφία των Ιταλών συνηγορεί σε αυτού του είδους τα μέτρα, έστω μέσω προστίμου στις ΜΚΟ, οι οποίες πολλές φορές ανεξέλεγκτα, αποβίβασαν στη χώρα 700.000 άτομα, μόνο τα τελευταία χρόνια.

Από την άλλη πλευρά οι <<πολέμιοι>> του Σαλβίνι, αναφέρουν ότι το διάταγμα που θέλει να περάσει ως νόμο του κράτους ο υπουργός Εσωτερικών, ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά των ΜΚΟ.

Η πρόεδρος της ομάδας Γιατρών χωρίς Σύνορα Κλαούντια Λοντεσάνι, παρενέβη με δηλώσεις της, αναφέροντας ότι η όλη ιστορία, δείχνει αδυναμία μιας κυβέρνησης που δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί τον έλεγχο μέσω δημοκρατικών μέσων και διαρκώς αισθάνεται την ανάγκη προσφυγής στην απειλή της χρήσης της επιβολής του νόμου.

Σχόλια