ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕΣΩ ΤΖΕΦΡΕΪ ΠΑΪΑΤ

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ
Σε Συνέδριο της Πολεμικής μας Αεροπορίας στο Τατόι, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Αν. Μεσόγειο και την Κυπριακή ΑΟΖ, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ, μίλησε για φιλία με την Τουρκία μέσα από διάλογο και για συμφωνίες win-win για όλους. 
Με απλά λόγια ο Αμερικανός πρέσβης είπε: ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ. Μοιραστείτε δηλαδή τους ενεργειακούς πόρους που σας ανήκουν !!
Να σημειωθεί ότι μόλις χθές, υπό αμφισβήτηση χαρακτήρισε την Κυπριακή ΑΟΖ ο Βρετανός υπουργός Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν, αναφέροντας σε δηλώσεις του μιλώντας χθές στη Βουλή των Κοινοτήτων, ότι σε περιοχές υπό αμφισβήτηση όπως η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου δεν πρέπει να διεξάγονται γεωτρήσεις.
Σχετικά με το ζήτημα της προκλητικής στάσης της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, ο υπουργός ‘Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης στην κοινή συνεδρίαση υπουργών ‘Αμυνας και Εξωτερικών, ανέφερε: Η σταθερή πολιτική της Ελλάδας είναι να διευθετεί το οποιοδήποτε ζήτημα με τους γείτονές της με καλή πίστη και σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο στις ισχύουσες συνθήκες. Η Τουρκία πρέπει να παύσει τις παράνομες δραστηριότητες της, να σεβαστεί τα διακαιώματα της Κύπρου στην εν λόγω θαλάσσια ζώνη και να απόσχει από περαιτέρω μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές δίκαιο και υπονομεύουν τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή. Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό θέμα που αφορά ολόκληρη την ΕΕ.

Σχόλια