ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό ITV των Ιωαννίνων, μίλησε για πιθανές εκλογές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κάτι που θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Ανέφερε ότι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι ευρωεκλογές, καθώς θα είναι η πρώτη εκλογική διαδικασία μετά το 2015. Αυτό διαβάζεται με πολλούς τρόπους, λόγω αποχής και αδιευκρίνιστης ψήφου. Δεν ξέρουμε όμως, τι θα γίνει σε αυτές τις εκλογές. Και γιατί έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και γιατί έχουν περάσει ισχυρά μηνύματα από όλα τα κόμματα, αλλά κυρίως από τα δύο μεγάλα. Κατά κάποιον τρόπο αποτελεί τον πρώτο γύρο για τις βουλευτικές εκλογές. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, να ζητάει επιμόνως η αντιπολίτευση την καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης, είναι φανερό ότι την Κυριακή ο κόσμος θα ψηφίσει για το πολιτικό σχέδιο και για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια.
Σε ερώτηση εάν θεωρηθεί ως ήττα μία μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ ως πρώτη δύναμη, απάντησε: Φυσικά θα είναι ήττα. Δεν είναι όμως αυτό ένα πιθανό σενάριο. Το πιθανότερο σενάριο είναι να κερδίσουμε τις εκλογές αυτές. Αυτό αρχίζει και διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες σαν αίσθηση. Θα καταστρέψουμε αυτήν την παράσταση νίκης 15 και 20 μονάδων που έχει δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία. Εμείς με τρόμο βλέπουμε την προοπτική ήττας της ΝΔ, γιατί για εμάς ο Μητσοτάκης είναι ένα δώρο, ως φορέας μια γιάπικης, σκληρής και ρατσιστικής αντίληψης που εκφράζει.

Για το εάν υπάρχει περίπτωση διεξαγωγής εθνικών εκλογών τον Ιούνιο, η απάντηση του κ. Βερναρδάκη ήταν: Ειλικρινά όλα αυτά θα τα δούμε την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών. Δεν μπορώ να το αποκλείσω γιατί κάθε εκλογή έχει τη δική της δυναμική. Από το 2016 που τίθεται συνέχεια το θέμα, πάντοτε λέγαμε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας γιατί αυτός ήταν ο σχεδιασμός μας. Είναι  απόφαση του πρωθυπουργού και θα το δούμε ανάλογα με το αποτέλεσμα. 

Αναλυτές πιστεύουν ότι το σενάριο εθνικών εκλογών αφήνεται να διαρρεύσει από την πλευρά της κυβέρνησης, για να συσπειρώσει το εκλογικό σώμα που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι αναποφάσιστοι όπως εκτιμάται, είναι σήμερα περισσότεροι από 400 χιλιάδες.

Σχόλια