ΦΩΤΙΑ. ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΕΡΒΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΟΒΑΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ. Οι Σέρβοι έχουν σηκώσει μαχητικά MIG 29, τα οποία πετούν  πάνω από το Νόβι Παζάρ και κινούνται προς τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.


Η αλβανική εφημερίδα Bota sot από τη Μιτρόβιτσα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, αναφέρει ότι η αστυνομία απαντά με πυροβόλα όπλα.
Όλα ξεκίνησαν όταν η Ειδική Αστυνομική Μονάδα του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε 13 Σέρβους αστυνομικούς, ως υπόπτους εμπλοκής στο οργανωμένο έγκλημα και το λαθρεμπόριο. Μεταξύ των συλληφθέντων και ο Σέρβος διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού στο Zubin Potok, ενώ πριν λίγο είχαμε σύλληψη Ρώσου απο Κοσοβάρους κομάντος, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση του Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της δράσης της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου στον Βορρά του Κοσόβου, συνελήφθησαν συνολικά 23 άτομα.


Οι Σέρβοι της περιοχής έχουν μπλοκάρει τους δρόμους στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στο νοσοκομείο της Μιτρόβιτσα μεταφέρθηκαν τραυματίες, όπως ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση ο διευθυντής του νοσοκομείου, Ζαχίρ Μούσα, δηλώνοντας πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι και ένας στον μηρό. Ο εν λόγω αστυνομικός έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θωρακισμένα οχήματα της Ειδικής Μονάδας Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, αποσύρθηκαν από σημεία του βορείου τομέα της χώρας, κινούμενα στον αυτοκινητόδρομο Zubin Potok - Mitrovica.

Πριν λίγο αναφέρθηκε ότι Κοσοβάρος αστυνομικός έκανε με τα χέρια του τον αϊτό της Μεγάλης Αλβανίας μπροστά σε Σέρβους στην Β. Μιτρόβιτσα, με αποτέλεσμα η ένταση να χτυπάει κόκκινο. (Η φωτό πιο πάνω).

Να σημειώσουμε οτι σερβικές μηχανοκίνητες ταξιαρχίες και δύο τεθωρακισμένες είναι αναπτυγμένες κατά μήκος των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο, με 10 τάγματα η καθεμία.
Δύο άλλες ταξιαρχίες είναι εξειδικευμένες και ταυτοποιημένες ως ταξιαρχία πυροβολικού η πρώτη και ως μεικτή ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων η δεύτερη.
Συνολικά στην περιοχή μπορούν να ενεργήσουν έξι ταξιαρχίες.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έθεσε τον στρατό σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Βελιγράδι συνεδρίαση του ανωτάτου συμβουλίου ασφαλείας της Σερβίας που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχόλια