Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του στο Μιλάνο, εμφανίσθηκε με ένα κομποσκοίνι από το Άγιο Όρος και σε μία συγκλονιστική ομιλία όπως αναφέρουν ΜΜΕ από την Ιταλία, διεμήνυσε: Με τη βοήθεια της Παναγιάς θα υπερασπιστώ την ιστορία και τις Χριστιανικές ρίζες. Η βοήθεια της είμαι βέβαιος πως θα μας οδηγήσει στη νίκη. Θα υπερασπιστώ την Ιστορία, τα καθολικά σχολεία. Ζητώ σεβασμό από όλους. Είμαι υπερήφανος για την ιστορία και τις ρίζες μας και ότι δίνουμε παράδειγμα ενός πολιτισμού φιλόξενου και γενναιόδωρου. 
Μία θρησκεία που λέει ότι μία γυναίκα αξίζει λιγότερο από έναν άνδρα δεν θα μπορέσει ποτέ να επιβληθεί στη δική μου πατρίδα φώναξε ο Ματέο Σαλβίνι, υπό τα χειροκροτήματα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν υπό βροχή στη μεγάλη πλατεία του Ντουόμο, του καθεδρικού ναού του Μιλάνου. 

Σε αυτήν την πλατεία δεν υπάρχουν εξτρεμιστές, δεν υπάρχουν ρατσιστές ή φασίστες. Οι εξτρεμιστές είναι εκείνοι που κυβέρνησαν την Ευρώπη επί 20 χρόνια, στο όνομα της φτώχειας και της αβεβαιότητας.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην παράνομη μετανάστευση, λέγοντας: Θα προστατέψω την Ιταλία. Στοπ στην παράνομη μετανάστευση. Λιγότερα εγκλήματα, λιγότερα προβλήματα για την χώρα μου. Οι Ευρωεκλογές θα ταρακουνήσουν την Ευρώπη. Θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Ευρώπης, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από την ανεργία, την οικονομική εξαθλίωση, το μεταναστευτικό και την άνοδο της τρομοκρατίας.

Αναφερόμενος μεταξύ των άλλων στην πολιτική των Βρυξελλών, ήταν καταιγιστικός: Η επιτυχία των πατριωτικών κινημάτων θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στην οποία τα Έθνη-κράτη θα έχουν το λόγο και θα μπει τέλος στην ψευτοπροοδευτική δήθεν δημοκρατική πολιτική, που κυριαρχεί τις τελευταίες δεκαετίες στις Βρυξέλλες. Οι ευρωεκλογές που έρχονται θα ταρακουνήσουν την Ευρώπη. Θα οδηγήσουν σε χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων, ενώ θα επηρεάσουν και την επιλογή του επόμενου διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σχόλια