ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΝΔ, ΕΑΝ....

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε για Ευρώπη και ΝΔ. Σημείωσε: Ψηφίζουμε για όλα μαζί. Θα είναι ένα σύνθετο μήνυμα που θα δώσουν οι πολίτες, αφού η εσωτερική κατάσταση επηρεάζει την ψήφο για την Ευρωβουλή. Ψηφίζουμε όμως και για την Ευρώπη, που μπαίνει σε περίοδο ταραχής, με το Brexit και το μεταναστευτικό.
Είμαι Έλληνας με αρχές, ταυτότητα, θρησκεία, πολιτισμό και έτσι θα πάω στη ευρωβουλή. Θα έχω τις κόκκινες γραμμές μου. Οι χώρες του νότου πρέπει να πλησιάσουν τις ανεπτυγμένες. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ερώτηση για την πιθανή διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, είπε ότι είναι ώρα πολιτικής αλλαγής και την ώρα της μάχης δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Αν οι πολίτες μιλήσουν και δώσουν μεγάλη διαφορά, τότε η κυβέρνηση δεν στέκει.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι μπροστά στα αποτελέσματα και αν αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγές στο εσωτερικό της ΝΔ, απάντησε: Θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε τα αποτελέσματα, σε περίπτωση μικρής διαφοράς και θα πράξουμε αναλόγως.

Όταν ρωτήθηκε εάν θεωρεί ότι η ΝΔ βρίσκεται σε καλό δρόμο, απάντησε: Αυτά θα τα συζητήσουμε μετά τις εκλογές. Στα βασικά συμπίπτουμε. Στις αρχές, τις αξίες και τα οράματα συμπίπτουμε. Σε ώρα μάχης απαγορεύεται η όποια συζήτηση η οποία μπορεί να παρερμηνευτεί.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε επίσης ότι η ΝΔ θα πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Σχόλια