ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η Γερμανία κάνει ανεπίτρεπτη παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. <<Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα ακολουθήσει και θα σεβαστεί τη συμφωνία στις Πρέσπες>> ανέφερε αργά σήμερα το Βερολίνο, σε μια παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, μετά την επιβολή εκλογών που ήρθε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ χθές το βράδυ, μετά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα και πριν την εξαγγελία των εθνικών εκλογών από τον πρωθυπουργό.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η Γερμανική κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι  οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση προκύψει στο μέλλον θα σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών. Διευκρίνισε όμως με διπλωματική μαεστρία, ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει την εξέλιξη της προεκλογικής περιόδου και το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά εκφράζει την ελπίδα του.

Η Γερμανία θέλει το νέο προϋπολογισμό να τον υπογράψει η ΝΔ, γιατί φοβάται ότι μπορεί να παρεκλίνει το πρόγραμμα εξόφλησης του Ελληνικού χρέους, λόγω των προεκλογικών παροχών του Αλέξη Τσίπρα.
Όλα πλέον δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός υπέκυψε για μία ακόμα φορά στις επιλογές Μέρκελ για τη χώρα μας.

Σχόλια