ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

ΠΤΗΣΗ 3 ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ
ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος 2019, έχει σκοπό να εξασφαλίσει την ασφάλεια των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και του έθνους, την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, τα θαλάσσια δικαιώματα και την προστασία των συμφερόντων σε Αιγαίο, Μαύρη θάλασσα και Α.Μεσόγειο, ανέφερε χθές ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας Χουλουσί, συνεχίζοντας τις προκλήσεις.

Την ίδια ώρα στην Α. Μεσόγειο δραστηριοποιούνται ναυτικές δυνάμεις πολλών χωρών, αλλά ιδιαίτερα των ΗΠΑ. Ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν την παρουσία στα ανοικτά της Ταρτούς της Φρεγάτας «Ναύαρχος Γκριγορόβιτς» και της Κορβέτας «Ωρεχόβο-Ζουέβο», εφοδιασμένες με πυραύλους kalibr-N. Ο Αιγύπτιος αντιναύαρχος A. Khaled, δήλωσε ότι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναύτες του πολεμικού ναυτικού της Αιγύπτου, θα ελέγχουν συνεχώς την προστασία των συνόρων της χώρας, ειδικά στην Α.Μεσόγειο.

Χθές, είχαμε την πτήση τριών Ισραηλινών κατασκοπευτικών αεροσκαφών τύπου Gulfstream G.550, τα οποία σάρωσαν κυριολεκτικά την περιοχή που δραστηριοποιούνται το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο, τα δύο νορβηγικά πλοία και ο στολίσκος των τουρκικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων, την στιγμή που το Αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό έριχνε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας την νεότερη γαλλικής κατασκευής κορβέτα τύπου Gowind, με το όνομα Al-Moaz.

Σχόλια