ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΡΑΜΑ

Οι Αλβανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις εναντίον του Ελληνικού πληθυσμού της Β. Ηπείρου. Αυτή τη φορά η επιτροπή στην Αλβανία που απαρτίζεται από εκπροσώπους μόνο Αλβανικών κομμάτων και εγκρίνει άδειες για υποψηφιότητες, αποφάσισε να μην δώσει τη δυνατότητα στον ομογενή πρόεδρο της Ομόνοιας - Χειμάρρας κ. Φρέντη Μπελέρη, με αιτιολογία μια περίεργη δικαστική απόφαση του 2003, να θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου Χειμάρρας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ 2003

Στις δημοτικές εκλογές εκείνης της χρονιάς, όσοι προσπάθησαν να προστατεύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του Βασίλη Μπολάνου, βρέθηκαν απέναντι σε αυτούς που προσπάθησαν να νοθεύσουν τα αποτελέσματα και κρίθηκαν κατηγορούμενοι. Καταδικάστηκαν δε ερήμην από το Αλβανικό καθεστώς, σε 3 χρόνια φυλάκιση. Ανάμεσα σε 5 καταδικασθέντες, ήταν και ο κ. Μπελέρης.
Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, η απόφαση αυτή της Αλβανικής εκλογικής επιτροπής είναι αβάσιμη και παράνομη και αυτό θα αποδειχθεί εύκολα δικαστικά.

Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο πρόεδρος της Ομονοίας Χειμάρρας, Φρέντης Μπελέρης αναφέρει:
Η σημερινή πρόκληση, είναι μία ακόμη ενέργεια από την πλευρά του αλβανικού κράτους με στόχο να αλλοιώσει την βούληση του Χειμαρριώτικου λαού. Αυτό που τελικά θέλουν να πετύχουν είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής από την κεντρική και την τοπική εξουσία με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή των περιουσιών και την συρρίκνωση του Ελληνικού στοιχείου της περιοχής. Η πρωτοφανής συσπείρωσή μας έχει προκαλέσει εκνευρισμό, ο οποίος είναι εμφανής στην αστήρικτη σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. 
Σας καλώ όλους συσπειρωμένοι να απαντήσουμε σε αυτήν την πρόκληση. 
Έχουμε μαζί μας πολύ σημαντικούς υποστηρικτές σύσσωμο τον Ελληνικό πολιτικό κόσμο. 
Σας ευχαριστώ θερμά όλους για το ενδιαφέρον, την στήριξη και τον αγώνα που δίνουμε μαζί. Θέλω να σας διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές η Παράταξη που αντιστέκεται, η Παράταξη που υπερασπίζεται της περιουσίες μας, τον πολιτισμό μας, η Παράταξη που υπερασπίζεται την Ελληνική μας καταγωγή, η παράταξη που θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και των δυο κοινοτήτων του δήμου (Ελληνική και Αλβανική ) θα έχει υποψήφιο και θα είναι ο νικητής. 
Το χρωστάμε στους προγόνους μας, σε εμάς και στα παιδιά μας.
Καλό Αγώνα !

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών 

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας, που απαρτίζεται από εκπροσώπους των αλβανικών κομμάτων, να απορρίψει την υποψηφιότητα του Προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας κ. Μπελέρη για το αξίωμα του δημάρχου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η απόφαση αυτή δεν έχει νομικό έρεισμα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τους εκπροσώπους της μειονότητας.


Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Σχόλια